Există numeroase inițiative menite să-i învețe pe copii programare (Coder Dojo este cea mai notabilă de la noi din țară), dar sunt și câteva îndreptate strict către fete. Acelea sunt menite de a le încuraja pe tinere să facă primii pași către o carieră în care predomină bărbații.

Având în vedere că dintre toți cei care lucrează în industria de dezvoltare a jocurilor numai 22% sunt femei, potrivit Google, astfel de inițiative sunt mai mult decât binevenite.

Din acest motiv Google a făcut un parteneriat cu cei din spatele producției Wonder Woman, filmul care o aduce în prim plan pe cea mai cunoscută eroină de benzi desenate, pentru a lansa un nou proiect educativ bazat pe inițiativa Google, Made With Code.

Acest proiect le va permite fetelor (dar nu numai) să folosească noțiuni introductive din programare pentru a o ajuta pe Wonder Woman să depășească diverse obstacole și pentru a-și înfrânge dușmanii.

Programul Made with Code al Google, menit să "pregătească următoarea generație de femei-lider și să le inspire să vadă programarea ca o modalitate de a-și urma visurile", a fost înființat la jumătatea anului 2014, iar compania a investit peste 50 de milioane de dolari în acest proiect.

Proiectul cu Wonder Woman este menit să marcheze și lansarea filmului în cinematografele din întreaga lume si pare unul foarte distractiv. Partea cea mai bună este ca nu trebuie neapărat să fii fată pentru a încerca să o ajuți pe eroină să-și ducă misiunea la bun sfârșit. Toate detaliile despre noua inițiativă Google Made with Code sunt disponibile aici.