În România, 50% din cluburile de sport și peste 70% din antrenori încă folosesc pixul și hârtia în gestionarea clienților iar iubitorii de activități sunt nevoiți să folosească mai multe aplicații sau deloc pentru a căuta rezerva, cumpăra abonamente de la antrenori sau cluburi.

Cu xTrainer, toți folosesc o singură aplicație. Antrenorul pentru o expunere mai bună către clienți noi, antrenamente personale sau programe, Clubul pentru managementul intern al sălii și Clientul, care indiferent de activitate, folosește o singură aplicație.

Mihaela Pantir (CTO), Adrian Pantir (CEO), Bogdan Giurgi, Silviu Manzur, Patrick Orsos, Bogdan Pop sunt oamenii din spatele xTrainer și împreună cu tehnologia AI vor să creeze un ecosistem prin care să ajute industria sportului, să devină mai profitabilă pentru profesioniști (antrenori și cluburi) dar și mai plăcută pentru oamenii iubitori de activități.

Finaliști ai Cohortei #7 din programul Commons Accel organizat de IdEA, startupul românesc a fost acceptat în programul The Pre-Seed Accelerator Program al unuia din cele mai mari acceleratoare din SUA, NewChip, devenind prima platforma autohtonă din industria sportului ce urmează să ridice o rundă de investiție de peste 1 milion euro.

„Ne propunem ca în primul an de la lansarea MVP-ului, să digitalizăm 15% din cluburile de sport din România și cel puțin 300 de antrenori care să folosească aplicația în relația cu clienții lor iar în următorii 5 ani, vrem ca jumătate din tranzacțile acestei industrii să treacă prin aplicația xTrainer”, au spus fondatorii xTrainer.

Cum poate accesa un club sau antrenor aplicația și căt costă?

Aplicația se poate accesa aici si e gratuită tot anul pentru cei care se înscriu în programul beta. Indiferent că ai o sală de fitness mică sau una de 2000 de clienți, studio de antrenamente sau club de dans, teren de inchiriat sau sală de balet, studio de pilates, yoga sau orice activitate fizică, xTrainer de ajută să faci economie de timp și bani.

Ce urmează?

După o investiție de peste 200.000 de euro din fonduri proprii, xTrainer vrea să devină aplicația folosită de profesioniști și capabilă să genereze clienți noi către cluburile de sport sau antrenori fără costuri suplimentare, doar prin abonamentul lunar și prin implementarea inteligenței artificiale.

În a doua parte a anului 2023, xTrainer va lansa sistemul de abonamente eCredit care va aduce companiilor ce trimit angajații la sală, o reducere a bugetului anual cu minim 30%.