Astfel, Y Combinator a anunțat că primește startup-uri specializate doar pe domeniul Inteligenței Artificiale (AI), și mai ales, care își doresc să automatizeze total fabricile prin introducerea roboților care ar prelua din munca angajaților actuali.

”Unii cred că există prea mult entuziasm în jurul domeniului Inteligenței Artificiale. Este posibil să fie așa. Însă, dacă greșim și suntem, într-adevăr, pe punctul de a avea la îndemână ceva cu adevărat disruptiv, nu ne putem permite să ignorăm cel mai mare salt pentru tehnologie de la apariția internetului”, spun cei de la Y Combinator.

Pentru startup-urile care fac produse dedicate de Inteligență Artificială, programul Y Combinator va aduce câteva beneficii suplimentare. De exemplu, ore suplimentare alături de specialiști în machine learning care îi vor ajuta să treacă peste provocările de ordin tehnologic, sau seminarii ținute de experți în AI.

Y Combinator caută antreprenori și startup-uri care fac produse de AI ce pot fi folosite într-o gamă largă de industrii (fie că vorbim despre analizarea unor documente legale, roboți care pot fi folosiți în domeniul medical la identificarea unor tumori, software care poate ajuta fermierii să își administreze fermele și să planifice mai bine însămânțarea, sau roboți ce pot fi folosiți pentru automatizarea fabricilor).

”Suntem de părere că eficiența folosirii Inteligenței Artificiale poate influența în mod pozitiv lumea întreagă, însă avem în vedere și temerile privind pierderea locurilor de muncă în favoarea roboților. De aceea, suntem interesați și de finanțarea unor companii care au ca scop recalificarea angajaților. Scopul nostru pe termen lung este de a democratiza folosirea Inteligenței Artificiale. Vrem să egalizăm jocul și să ne asigurăm că inovația din acest domeniu nu rămâne doar apanajul companiilor mari precum Google sau Facebook. Așa că, dacă fondezi o companie pe segmentul AI, vrem să te ajutăm să reușești”, mai spun reprezentanții Y Combinator.

Înscrierile pentru cohorta de startup-uri din vara acestui an se pot face până pe 24 martie, iar startup-urile admise în program sunt așteptate în Mountain View în intervalul iunie-august 2017.