Incubatorul pentru startup-uri a lansat un apel pentru companiile care dezvoltă produse care au potențialul de a crește durata de viață a oamenilor. Y Combinator este dispus să ofere până la 1 milion de dolari startup-urilor care trec prin acest program, denumit YC Bio (reprezentanții Y Combinator spun că YC Bio va fi un program special, la fel ca și YC AI).

În esență, startup-urile acceptate în acest program vor trece prin aceleași etape ca și restul echipelor care intră în Y Combinator, însă la final, vor avea un alt deal: în loc de finanțarea în valoare de 120.000 de dolari pentru 7% din startup, acestea vor primi între o jumătate de milion de dolari și un milion de dolari pentru un pachet de 10-20% din acțiuni.

Startup-urile din YC Bio pot beneficia de spațiu pentru funcționarea laboratoarelor de cercetare, precum și de acces la experți din domeniu biologiei.

”Finanțăm companii de pe segmentul bio de ceva timp și am cam învățat ce funcționează și ce nu. Vom încerca să creionăm acest program pe baza tuturor lucrurilor pe care le-am învățat despre domeniul biologiei, însă, cu siguranță, că vom mai schimba lucrurile și pe parcurs”, precizează reprezentanții Y Combinator.