Aceștia critică dur modificările fiscale intrate în vigoare la începutul acestui an, printre care se află premierea agenților ANAF pentru amenzile și penalitățile aplicate firmelor, formularul 600 pentru plata contribuțiilor sociale de către persoanele cu activități independente, precum și mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat.

În ceea ce privește declarația 600, care trebuie depus la ANAF de către persoanele fizice autorizate și alte categorii de persoane care au obținut venituri din activități independente până pe 31 ianuarie 2018, membrii CNIPMMR spun că fac toate demersurile pentru a încerca să oprească această inițiativă.

“Este inuman și incorect și ireal să-i spui unui om, care încearcă să muncească onest, să-și găsească un job, să mai plătească încă o dată și încă o data ceea a plătit inițial. Discutam de oameni care vin să mai facă ceva în part time și dacă vii cu această impozitare de la salariul minim pe economie, automat este clar că este impozabil din nou”, a menționat Liviu Rogojinaru, secretar general al CNIPMMR, citat de wall-street.ro.

Revoluția fiscală ar trebui respinsă în Parlament

În ceea ce privește Ordonanța 79/2017 (privind mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat și alte modificări fiscale), care se află în dezbatere parlmanentară și a fost respinsă integral de câteva comisii, președintele de onoare a Consiliului, Ovidiu Nicolescu, este de părere că este de preferat să fie respinsă total, deși este în vigoare și multe firme au facut demersurile necesare pentru a se conforma la noile reglementari.

“E preferabil să fie retrasă, pentru că numărul de firme care vor fi afectate la retragere e mult mai mic decât numărul de firme afectate în cazul menținerii ordonanței”, a explicat Nicolescu.