Youtube Premium a fost lansat oficial și în România, iar utilizatorii se pot bucura de conținut video neîntrerupt de reclame, de redarea clipurilor chiar și atunci când ecranul telefonului este blocat sau aplicația este în fundal, dar și de descărcarea locală, pe smartphone, a conținutului.

Totuși, până acum, rezoluția maximă la care era posibil să descarci acest conținut era 720p, adică HD. Se pare că Youtube vrea să schimbe acest lucru și să le permită utilizatorilor de smartphone-uri cu ecrane mari să se bucure de conținut la o calitate mai mare atunci când vizionează offline.

Potrivit Android Police, funcția va veni treptat pe majoritatea piețelor pe care serviciul Youtube Premium este disponibil.

Cu toate că nu pare un update atât de important, merită luat în considerare faptul că rezoluția HD disponibilă acum este afectată și de compresia agresivă folosită de Youtube, deci un plus de calitate va fi foarte apreciat, mai ales de către utilizatorii care folosesc Youtube Premium pe tablete.