Financial Forum este un eveniment la care în Ziua a 2-a, în cadrul panelului moderat de Octavian Palade, Content Strategy Manager la Internet Corp, investitorii și antreprenorii au discutat despre stadiul ecosistemului de startup-uri din momentul de față din România.

Invitații panelului au fost Alin Stanciu (Catalyst România), Andreea Socol (Druid), Monica Obogeanu (Orange FAB), Matei Dumitrescu (ROCA X și Commons Accel) și Sergiu Neguț (Fintech OS).

Invitații au dezbătut momentul în care se află ecosistemul, planurile lor, dar și neajunsurile din piață, pentru a face o radiografie a mediului în care activăm. Andreea Socol, Director Presales la Druid, un startup care dezvoltă chatboți și asistenți virtuali audio, care a primit anterior o investiție de 2,5 milioane de euro, a anunțat că urmează o rundă de finanțare Series A în următoarele 2 săptămâni.

Pe ce piețe se extinde Druid după investiție

„100 de clienți și 130 de parteneri. Am observat în ultimii ani că firmele au abordat o poziție strategică de digitalizare. Dezvoltăm aplicații conversaționale, dedicate oricărui proces de business și care rezolva problema de self service și implicit comunicarea facilă. Oamenii întreabă, în loc să verifice. Tehnologiile conversțaionale pot oferi un atu puternic, se reduc costuri. Am pivotat în 2021 strategia de poziționare părăsind mediul aglomerat al asistenților virtuali, pentru a defini un domeniu nou”, a spus Andreea Socol la dezbaterea din cadrul Financial Forum, eveniment de două zile organizat de start-up.ro și wall-street.ro.

Ea a menționat faptul că Druid se află în acest moment în procesul de obținere a unei investiții de tip Series A care va fi anunțată în următoarele 2 săptămâni.

„Finanțările atrase au transformat compania în unul dintre cele mai bine capitalizate startup-uri din România și investim în funcționalitățile produsului și în extinderea globală. Druid a fost inclus în rapoartele de Conversational AI a multor companii. Suntem în proces de obținere a unei investiții Serie A în următoarele 2 săptămâni”, a spus aceasta.

„Ne uităm și către alte regiuni, pentru ca următoarea rundă de finanțare să susțină expansiunea internațională a companiei și să îmbunătățim versatilitatea platformei și să atingem obiectivele de vânzări. Estimăm la 8,5 milioane de euro venituri anuale până în decembrie 2022 și 12 milioane de euro până în iulie 2023”, a mai explicat reprezentanta Druid.

Ea spune că firma urmărește să deschidă birouri în Franța, Germania, Emiratele Arabe Unite care să se alăture birourilor deschise în Statele Unite și Marea Britanie, iar dacă lucrurile vor merge conform planului până la sfârșitului acestui an Druid vrea să ridice o investiție de tip Series B prin care să continue accelerarea dezvoltării.

Runda anterioară de investiíi a fost condusă de fondul de investiții GapMinder cu suma de 2,2 milioane de dolari. Restul sumei a fost investită de Early Game Ventures şi investitori privaţi.