Fond de investiții de la Samsung cu 150 de mil. de dolari de dat pentru startup-urile cu produse VR, IoT și AI

Pe lângă multitudinea de produse cu care Samsung s-a prezentat la ediția din acest an a CES, gigantul sud-coreean a anunțat și disponibilitate a 150 de milioane de dolari pe care vrea să îi dea, prin Samsung NEXT – un proiect de venture capital – startup-urilor early stage care dezvoltă produse pe segmentul tehnologiilor emergente (vorbim aici despre realitate virtuală, Internet of Things, inteligență artificială).

vr samsung realitate virtuala gadget

 

”Software-ul și serviciile încep să devină o parte integrantă a ADN-ului Samsung Electronics, iar startup-urile sunt cheia prin care ne dorim să atingem tot ce plănuim”, a declarat la evenimentul din Las Vegas al Samsung David Eun, președintele și fondatorul Samsung NEXT.

Astfel, fondul de investiții se va concentra pe finanțarea startup-urilor de la pre-seed la Serie B, focusul NEXT fiind de a consolida afacerile care dezvoltă produse de realitate virtuală (VR), inteligență artificială (AI) sau internetul lucrurilor (IoT). Deja, pe lista companiilor care au primit finanțare se numără Converge Industries, Dashbot, Entry Point VR, Filament, Intezer, LiquidSky, Otto Radio, 2Sens, SafeDK sau Virtru.

De altfel, fondul este operațional de prin 2013, fiind cunoscut anterior sub denumirea de Samsung Global Innovation Center. Samsung NEXT este principala divizie investițională a corporației, cu peste 40 de startup-uri în portofoliu. Printre ele, BioBeats, un startup din zona medicală cu accent pe AI, sau http://www.baobabstudios.com/Baobab Studios , un studio de animație.

În acest moment, consultanții Samsung NEXT pot fi găsiți în birourile din Mountain View, New York, San Francisco și Coreea. În luna septembrie a anului trecut, oficialii fondului au deschis un birou și la Tel Aviv.

Comentezi?

Jurnalist cu o experiență de 10 ani în presa de business (Forbes România, Ziarul Financiar, Business Standard), călător pasionat, ascultător avid al poveștilor spuse de oameni faini și junior în ale antreprenoriatului. Co-fondator al www.thetrends.ro, Oana scrie despre cele mai noi tendințe din lumea tech, descoperă locuri de vis pentru următoarea vacanță și urmărește îndeaproape antreprenorii locali.