TechHub Bucharest Demo Night a avut loc miercuri, 25 februarie, iar cele zece startup-uri selecționate și-au prezentat produsele în fața unei audiențe formate din peste 100 de profesioniști din industrie. La finalul sesiunii de prezentări juriul a ales câștigătorii: Smart Hut și Symme3D au fost desemnate cele mai bune startup-uri din competiție, iar distincția pentru cea mai bună prezentare a fost obținută de TimeIn.

Cele zece prezentări s-au derulat pe parcursul a o oră jumătate, fiecare speaker având la dispoziție 5 minute pentru pitch și 3 minute pentru feedback și întrebări din partea experților adunați la TechHub.

IMGP0276
Participanți

Echoz

Echoz este o platformă de recrutare online exclusiv pentru industria IT, care funcționează ca intermediar între companii și candidați. În cadrul serviciului se pot înscrie și echipe deja formate, nu numai aplicanți individuali. Monetizarea se produce cu ajutorul comisioanelor încasate de la companiile înscrise în program, iar lansarea oficială este programată pentru martie 2016.

Gap Games

Cu o idee interesantă în ceea ce privește aplicabilitatea realității virtuale în jocurile pentru mobil, Gap Games oferă posibilitatea de a profita de tehnologie fără a avea nevoie de un headset de tipul Oculus Rift. Practic, transformă smartphone-ul într-o fereastră spre lumea din joc, cu ajutorul unei hârtii printate pentru a calibra senzorii de mișcare și de orientare ai gadget-ului.

Grobyk

Grobyk este o platformă online de management al echipei care oferă și un news feed exclusiv pentru articole relevante rețelei din care utilizatorul face parte. Acestea pot fi distribuite și pe alte rețele precum Facebook sau Twitter. Grobyk este disponibil pe web pentru moment, însă va include în curând și o versiune pentru mobil.

Innoplanner

Innoplanner este o platformă de design interior care poate fi folosită de creatori independenți, dar și de producătorii la scară largă. Este mai accesibilă din punct de vedere al prețului față de concurență, și orice creație poate fi inclusă într-un portofoliu atașat profilului. Monetizarea se face prin abonament lunar sau anual, iar planurile de viitor includ și integrarea realității virtuale sau a celei augmentate.

Smart Hut

Unul dintre cele mai interesante startup-uri prezente la eveniment, Smart Hut oferă alerte și instrumente de raportare avansate pentru industria imobiliară. O persoană care deține mai multe proprietăți poate folosi Smart Hut pentru a le administra și pentru a-și calcula costurile chiriei, reparațiilor, utilităților etc. Monetizarea se face pe bază de abonament lunar al cărui preț variază în funcție de numărul proprietăților deținute.

SmartHut best startup
SmartHut

Symme3D

Imprimanta 3D Symme3D este unul dintre cele mai promițătoare startup-uri românești la ora actuală. Cu un cost semnificativ mai ieftin decât cel al concurenței, și cu un timp de printare de patru ori mai scurt, Symme3D se bucură deja de un succes răsunător pe plan internațional. Printre clienții startup-ului timișorean se numră și Renault. start-up.ro a publicat un articol detaliat despre acest proiect, aici.

Symme 3D - Best startup
Symme3D

TimeIn

TimeIn este, în fond, o altfel de rețea socială. Platforma se conectează la contul de Facebook și oferă informații despre programul zilnic al prietenilor virtuali. În funcție de calendarul amicilor, îți poți programa mai ușor o ”ieșeală” sau poți aborda mai ușor o domnișoară, după spusele pitcher-ului. Monetizarea va fi făcută prin comisioanele aduse din evenimentele comerciale organizate pe TimeIn.

TimeIn - best pitch
TimeIn - Best Pitch

Vogous

Vogous este un fel de Facebook pentru pasionații de modă, care le permite acestora să socializeze între ei, dar și cu brand-urile preferate. Prin introducerea unui buton de ”buy”, utiliatorul poate să-și cumpere mult mai rapid o rochie sau o bluză care i-a făcut cu ochiul. Platforma este gândită să medieze relația firmelor de modă cu utilizatorii, un fel de magazin online și rețea de socializare, totul într-un singur loc. Mai adăugăm și un motor de căutare menit să identifice tag-uri specifice și rezultă un potențial succes pe plan local și nu numai. Monetizarea se face pe baza de reclame și conturi premium pentru brand-urile care vor să fie prezente pe Vogous.

Woogie

Woogie este un dispozitiv cu AI integrat, destinat copiilor. Menit să le facă experiența ”after-school” mai plăcută și mai distractivă, gadget-ul este un fel de Siri pentru cei mici. Softul cu care vine echipat este de tip freemium, o versiune mai complexă putând fi achiziționată printr-o subscripție de 39 de dolari pe an.

Decadoo

Decadoo este o platformă online care ajută utilizatorul cu idei despre ce cadouri poate cumpăra mamei, iubitei, tatălui, colegului, practic oricui. Tot ce trebuie să faci este să răspunzi la o serie de întrebări care includ tipul de cadou dorit, bugetul disponibil, sau ocazia cu care acesta e dat. Odată ce ai trecut acești pași. Decadoo va procesa ”comanda” ta și îți va trimite un e-mail cu sugestii pentru cadoul tău.