Programul de accelerare este dedicat startup-uri din zona de sănătate din Europa Centrală și de Sud-Est. Proiectele care au fost selectate vor trece printr-un proces de accelerare și de rafinare a afacerii de trei luni cu ajutorul mentorilor și investitorilor.

HealthCare Lab este un program de accelerare susținut de compania farmaceutică Roche, în colaborare cu EIT Health și Civitta.

Acceleratorul a pornit în Slovacia și Cehia, dar s-a extins și spre alte țări, acum având aplicații din peste 16 țări conform fondatorilor. Startup-urile acceptate sunt din Turcia, Polonia, România, Bulgaria și Lituania. . Aplicații au fost de la 200 de companii, dar doar 9 au mers mai departe.

Startup-urile acceptate din România sunt Oncochain și Synovius. Iată detalii despre startup-urile din accelerator:

  • Oncochain - Romania - O platformă de research pentru colaborare pe date în timp real și care să ajute specialiștii în oncologie.
  • Synovius - România - Un dispozitiv portabil care ajută la recuperarea articulațiilor. Synovius a dezvoltat o orteză mobilă care să fie mai ușor de purtat de către pacienți.
  • PONS - Turcia/Statele Unite - Tehnologie de ultrasunete mobilă, cu ajutorul inteligenței artificiale, care ar putea fi folosită în farmacii și să permită imagistică medicală rapidă.
  • Calmsie - Polonia - dezvoltă soluții digitale pentru problemele de sănătate mentală.
  • BrachyDOSE - Lituania - O soluție care dorește să prevină în proporție de 100% erorile de tratament cu radioterapie.
  • Vagustim Bioelectronics - Turcia - O platformă terapeutică digitală pentru pacienții care suferă de probleme digestive cu ajutorul unei tehnologii de machine learning.
  • ELM GEnomic - Turcia - O platformă de analytics pentru probleme medicale ce dezvoltă produse pentru screening timpuriu și diagnoză a bolilor rare.
  • Kelvin Health - Bulgaria - O unealtă non-invazivă de screening, monitorizare și diagnoză timpurie pentru principalele boli.
  • Upmedic - Polonia - Platformă ce permite crearea de documentație medicală care să fie la dispoziția medicilor din toată lumea.

Programul de accelerare se va termina în aprilie 2022 cu un Demo Day care va stabili câștigătorii care pot fi ajutați mai departe pentru dezvoltarea soluțiilor.


Foto - Total Shape