Numărul de utilizatori ai platformei 3minutesjob, un startup tech lansat la Brașov de către antreprenorul italian Andrea Adamo, a crescut cu 285% în doar trei luni și a ajuns la finalul primului trimestru din 2021 la un număr de 13.500 de utilizatori, față de 3.500 utilizatori la finele anului 2020.

Creșterea înregistrată de 3minutesjob în anul 2021 a fost accelerată prin implementarea unei strategii proactive go-to-market, bazată pe vânzări directe și pe campanii de social media. Astfel, din 2.000 de accesări zilnice pe platformă, 12% se transformă în utilizatori, potrivit datelor 3minutesjob.

”Platforma noastră conectează angajatorii cu candidaţii tineri, cu o vârstă cuprinsă între 18 şi 25 de ani, și îi sprijină prin eficientizarea procesului de recrutare prin suportul video, dar mai ales ajută anumite categorii de candidați des neglijate de angajatori, cum ar fi candidații fără experiență, părinții, persoanele cu dizabilități, pensionarii, persoanele LGBT, etc“, a declarat Andrea Adamo, fondatorul 3minutesjob.com, antreprenor italian care s-a stabilit în Braşov.

În opinia antreprenorului Andrea Adamo, pandemia Covid-19 a avut un impact major asupra pieței forței de munca și angajatorii au avut acces mai rapid la angajați, procesul de recrutare fiind mai ușor în multe domenii, iar pretențiile salariale au scăzut în ultima perioadă.

Totuși, în contextul campaniei de vaccinare și al redeschiderii granițelor, candidații se vor orienta spre firmele care sunt inclusive, inclusiv în alte țări, deci trendul de emigrare va reveni și se poate accentua pe termen mediu și lung.

“Prin platforma noastră, pregătim tinerii pentru o societate globală. Din anul 2022, în contextul creșterii cererii pe piața muncii, mă aștept că vom re-veni la un nou influx de specialiști străini, astfel încât noi suntem pregătiți să le permitem marilor angajatori să aibă acces la talente”, spune Andrea Adamo.

Mai departe, procesul de emigrare va reîncepe și va influența piața muncii începând cu anul 2022, iar companiile active pe piața din România se vor confrunta din nou cu o criză a talentelor. În plus, tinerii vor acorda o importanță din ce în ce mai mare unor criterii noi, cum este gradul de incluziune a angajatorului, și nu vor mai fi motivați doar de oferta salarială.

Astfel, conform tendințelor la nivel internațional, mai ales în raport cu trendurile din piața locurilor de muncă din Statele Unite ale Americii, tinerii vor dori să lucreze în organizații multiculturale, într-o lume deschisă.

Startup-ul tech 3minutesjob.com are o echipă multiculturală și globală, având în prezent 10 angajați, patru sunt în Brașov, doi în județul Vrancea, unul din județul Mureș, unul în Slovenia și doi din Croația.