La Demo Day Sibiu au fost prezente 6 dintre echipele selectate în cadrul primei etape de selecție din acest program, respectiv hackathon-ul din Sibiu, desfășurat în 11-12 martie 2017.

Pentru direcția de retail, echipa BuyPal le oferă cliențior oportunitatea de a a găsi rapid și ușor produsul căutat, folosind o metodă inovatoare: un robot inteligent, care, pe baza recunoașterii vocale, identifică nevoile clientului și găsește soluții adecvate la problemele acestuia. Accesul la această aplicație se va face pe baza unui abonament, iar costurile vor fi proporționale cu numărul de conversații avute cu ChatBot-ul.

Pe directia de health&lifestyle, OrthoSim este o aplicație care permite simularea preoperatorie 3D, în locul apelării la intuiție. Soluția aduce împreună medicii, pacienții și furnizorii. OrthoSim salvează timp, dat fiind faptul că în prezent o analiză durează în jur de 3-5 zile. Folosirea aplicației ar reduce timpul la circa 30 de minute. De asemenea, soluția conduce la economii financiare și previne intervențiile inutile.

A treia echipă selectată, EatYV, conectează persoanele cărora le place să gătească, cu cele care apreciază o masă bună. Orice utilizator poate deveni chef, ceea ce presupune crearea de noi rețete sau chiar gătitul pentru alți utilizatori. Astfel, cei care gătesc pot beneficia de aprecierea celor care vin să le încerce preparatele, în timp ce „clienții", cealaltă categorie de persoane care utilizează aplicația, se bucură de experiența unei mese în oraș chiar la bucătari acasă, reducând costurile pe care le presupune o astfel de ieșire.

În cadrul semifinalelor Demo Day București vor urca pe scenă cele mai bune echipe dintre cele 63 selectate în programul de mentorat de trei luni în luna martie 2017, ca urmare a hackathoanelor Innovation Labs din cele 6 centre universitare. După o primă rundă de demonstrații tehnice și prezentări de produs, 16 echipe vor intra în finală Demo Day, captivând juriul și publicul cu inovațiile lor, urmând să se aleagă echipele câștigătoare Innovation Labs 2017.

Vezi aici echipele câștigătoare ale hackathoanelor:

Primul Innovation Labs de la Alba Iulia - proiectele câștigătoare

Innovation Labs 2017 a anunțat cei nouă câștigători ai Hackathonului din Cluj-Napoca

Innovation Labs 2017 a anunțat cei opt câștigători ai Hackathonului din Sibiu

Innovation Labs 2017 a anunțat cei nouă câștigători ai Hackathonului din Iași

Innovation Labs 2017 a anunțat cei nouă câștigători ai Hackathonului din Timișoara

Cele mai bune 24 de proiecte de la Innovation Labs 2017 București