Potrivit unui studiu realizat de Animoto, platformă pentru crearea de conținut video, 93% dintre marketeri consideră conținutul video responsabil pentru atragerea noilor consumatori. Astfel, pe măsură ce micile afaceri își sporesc prezența în online prin intermediul rețelelor sociale, conținutul video trebuie să joace un rol important. În plus, consumul de video va continua să crească pe măsură ce se dezvoltă și tehnologia 5G.

Rezultatele studiului au arătat că 73% dintre consumatori au luat decizii de cumpărare fiind influențați de prezența brandului în social media. De asemenea, 45% dintre cei chestionați preferă conținutul video, urmat de poze (22%), link-uri (13%) și text (10%).

În același timp, 57% dintre consumatorii din Generația Millennials urmăresc mai multe reclame în social media decât pe TV, iar 32% dintre consumatori se uită la paginile de social media ale brandurilor înainte să intre pe site-ul acestora.

Nu în ultimul rând, conținutul video are un impact pozitiv și asupra indicatorului pentru ROI (Return of Investment), cu 63%.

Mai multe rezultate ale studiului privind deciziile de cumpărare ale consumatorilor și măsurile adoptate de oamenii de marketing le găsiți în ilustrarea grafică de mai jos.

Foto credit: VadimVasenin / Deposit Photos