Ți-ai dori să-ți lași jobul pentru a-ți lansa propriul business însă te gândești cu teamă că nu vei avea suficient de mulți bani pentru a-l pune pe picioare? Nicio problemă, îți aratăm câteva afaceri pe bani puțini pe care le poți începe cu o investiție de sub 1.000 de dolari. Le poți face de acasă, din fața calculatorului, sau după o plimbare prin parc sau până la sediul/apartamentul clientului tău.

E nevoie de ceva mai multă muncă la început de drum, însă odată ce aceste afaceri începute pe bani puțini vor lua avânt, îți vei putea angaja alți oameni care să lucreze pentru tine. Iată câteva idei de afaceri care au nevoie de o investiție mică.

Afaceri cu bani puțini – specialist în soluții de organizare

Dacă îți place ordinea și simetria și cauți mereu să ai totul cât mai bine organizat astfel încât să găsești imediat tot ce ai nevoie, o afacere de professional organizer (adică specialist în soluții de organizare) este extrem de viabilă. Îi poți ajuta pe cei care își pierd capul între haine, cutii, hârtii și tot ce mai găsești prin casă, birou sau garaj. Nu vei duce lipsă de clienți!

Există o serie de cursuri de unde poți lua o diplomă acreditată, iar costul lor nu trece de 400 de dolari (chiar acum există o promoție la 97 de dolari). O afacere cu o investiție mică comparativ cu profitul pe care îl poți face.

Bucătar personal

Dacă te pricepi în bucătărie, iar prietenii tăi caută mereu să-și găsească drum pe la tine doar ca să le faci ceva bun de mâncare, poate că ar trebui să iei în calcul să transformi pasiunea pentru într-o afacere pe care o poți începe cu bani puțini.

Poți folosi vesela clienților pentru care vei găti și materia primă pe care o cumperi din bugetul pe care îl vei avea pentru o masă, însă pe lângă pasiunea pentru gătit și preparatele bune de-ți lingi degetele ar mai trebui să aduci câteva ustensile care-ți sunt utile (o trusă de cuțite profesionale, oale).

Afaceri cu investiții mici – firmă de curățenie

Recunosc, sunt una dintre acele persoane care doresc mereu ca totul să strălucească de curățenie (chiar s-ar spune că vreau ca totul să fie ”Monica clean” – cei care au urmărit Friends știu la ce mă refer), însă, pur și simplu nu am timp să mai fac eu curat (pe cât mi-aș dori). Așa că am căutat o persoană care să se ocupe de această sarcină.

În ziua de azi, firmele de curățenie sunt extrem de căutate, o vedem și numai dacă ne uităm la rezervările făcute în preajma sărbătorilor. Așa că, dacă și ție îți place ca totul să fie ”Monica clean”, poți face un mic business din servicii de curățenie.

Investiția ar fi destul de mică (chiar spre zero dacă preferi să lucrezi cu aspiratorul și produsele de curățenie ale clienților): un aspirator bun, produse de curățat, o scară și închirierea unei mașini. Pe măsură ce vei avea mai multe cereri și vei câștiga mai mulți bani vei pute angaja ajutor.

Social media specialist

Trecem de la treburile casnice la ceva mult mai simplu și care nu necesită muncă fizică. O afacere pe bani puțini pe care o poți face din plăcere: social media specialist.

Poți ajuta afacerile aflate la început de drum, sau și branduri foarte cunoscute, chiar din fața propriului calculator. Ca specialist social media va trebui să scrii și să postezi pe platformele de social media, precum Facebok, Twitter sau Instagram, va trebui să elaborezi și să implementezi strategii de comunicare pentru ca mesajul companiilor să ajungă la un număr cât mai mare de persoane. Va trebui să postezi zilnic conținut și să faci și un management al comunității (să stimulezi construirea unei comunități în jurul brandului).

Pentru a reuși să transformi abilitățile tale de social media într-o afacere profitabilă trebuie să fii organizat, diplomat, să ai o bună exprimare în scris și să fii mereu la curent cu știrile din orice domeniu.

Dacă vei ajunge să lucrezi cu branduri din Statele Unite poți ajunge să câștigi, în medie, 40.000 de dolari/an. Nu e rău pentru o afacere începută cu bani puțini, nu?