Din acest grup polonez face parte și compania românească Innoship, dezvoltatorul soluției de tip SaaS cu același nume, care permite retailerilor să administreze eficient propriile contracte de curierat și multiple opțiuni de livrare.

Rolul Innoship în cadrul Alsendo este cheie întrucât soluția de tip SaaS dezvoltată de compania românească contribuie la accelerarea tranziției întreg grupului Alsendo, prezent deja în Polonia, Republica Cehă și Slovacia, către un furnizor specializat în tehnologii avansate pentru managementul livrărilor în toată Europa.

Clasamentul, realizat de Digital Poland Foundation împreună cu Arthur D Little și Credit Suisse, a fost elaborat în funcție de capitalizare, iar majoritatea veniturilor companiilor selecționate provin din dezvoltarea de produse și servicii digitale sau vânzarea de produse și servicii prin canale digitale.

Valoarea celor 100 de campioni digitali din Europa Centrală și de Est - cele mai mari companii de tehnologie care conduc economia digitală a regiunii - depășește 75 de miliarde de dolari.

România se află pe locul trei ca țară - cu 4 campioni evaluați la aproximativ 9 miliarde de dolari în total, inclusiv compania cu a doua cea mai mare evaluare din întreg clasamentul, UiPath. Liderul regiunii în ceea ce privește valoarea totală a campionilor este Polonia – cu un total de 42 de companii evaluate la aproape 23 de miliarde de dolari.

În octombrie 2022, cu sprijinul Abris Capital Partners, investitor de tip private equity specializat în transformarea ESG, Alsendo a devenit acționar majoritar la Innoship. Împreună cu partenerii săi din grup, inclusiv Innoship, Alsendo oferă peste 150 de opțiuni de livrare, realizează circa 6,5 milioane de livrări pe lună și are 300 de mii de clienți mici și mijlocii, 200 de clienți corporate și peste 150 de colegi care lucrează din România, Polonia și Republica Cehă.

Innoship by Alsendo oferă cea mai avansată soluție de management al livrărilor folosită de peste 200 de magazine online de top, precum Yves Rocher, Studio Moderna, OLX, Nespresso sau Leroy Merlin, pentru care gestionează lunar peste 2 milioane de livrări.