- 25 Ianuarie 2016
Cinci startup-uri românești de urmărit, participante la una dintre cele mai mari conferințe europene - DLD
Conferința DLD care a avut loc în acest an la Munchen, este unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul anual din domeniul tehnologiei. Aici, invitații își prezintă startup-urile în fața unora dintre cei mai influenți investitori din lume și au ocazia să facă networking cu aceștia. Ultima ediție a avut ca invitați și 5 antreprenori români care și-au prezentat poveștile de succes, cu ajutorul celor de la Techsylvania.
În fiecare an, evenimentul adună oameni influenți din domeniul antreprenorial. În acest an conferința s-a desfășurat în perioada 17-19 ianuarie, și ia avut ca invitați, printre alții, pe CEO-ul Airbus, Tom Enders, investitori de top precum Jim Breyer sau Niklas Zennström precum și tineri antreprenori care au cunoscut deja un succes răsunător precum Jeremy Stoppelman de la Yelp sau Jan Koum de la WhatsApp.
Antreprenorii români au avut parte de un panel dedicat, origanizat cu ajutorul Techsylvania, în care au avut ocazia să vorbească despre afacerile lor și să caute prin acest mod finanțatori pentru a-i ajuta să crească:
Daniel Tamaș, IdeaStudios:
”Compania mea este un publisher online de jocuri destinate copiilor. În fiecare an ajungem la 7 milioane de descărcări, număr care a crescut de zece ori în ultimii patru ani. În afară de IdeaStudios, mai sunt angrenat și în proiectul Cloud Hero, un centralizator al diferitelor conturi de cloud”.
Dan Burzo, Moqups:
”Moqups este o aplicație online folosită pentru design grafic. Practic, orice ne imaginăm vizual poate fi recreat cu ajutorul aplicației mele. Toată lumea poate distribui proiectele online și pot primi feedback asupra muncii lor. Pe viitor, aplicația va fi lansată și pe platformele mobile, precum smartphone-uri și tablete. Aplicația este autofinanțată, datortă faptului că am făcut profit încă din prima lună. Ea este folosită în sute de universități din întreaga lume.
Bogdan Grumezescu, AirisVsion
”Aplicația mea recunoaște, practic, imaginile care alcătuiesc conținutul video. Astfel că putem implementa foarte ușor advertising contextual. Pe lângă imagini, aplicația recunoaște și suntetul și poate targeta astfel campaniile publicitare într-un mod mult mai eficient. Este următorul pas în industria publicității online”.
Robert Visser, SkinVision
”SkinVision ne permite să ne dăm seama de problemele dermatologice pe care le avem din timp. Aplicația este folosită ca un intermediar între pacient și doctor. Avem parteneriate cu clinici dermatologice renumite în lume, iar aplicația este folosită zilnic de zeci de mii de persoane de pe tot mapamondul. E singura certificată pentru a detecta cancerul de piele! Avem și o funcție de galerie, prin care doctorul poate urmări dezvoltarea unei afecțiuni în mod cronologic”.
Călin Brandabur, Symme3d
”Symme3D este prima imprimantă 3D din România bazată pe tehnologia Delta. Aceasta poate fi folosită la orice, inclusiv pentru printarea ghipsurilor pacienților. Este totodată și cea mai ieftină. La o conferință din Budapesta, am aflat că imprimanta este de 4 ori mai rapidă decât Makerbot, liderul din domeniu. În același timp ea costă 1.500 de dolari față de prețul lor, de 8.000 de dolari. Câștigăm premii după premii și urmează să ne mutăm într-o facilitate de cercetare de 9 milioane de euro”.
Călin Brandabur a vorbit pentru start-up.ro despre proiectul său revoluționar.