Global StartupCities eHealth Program 2022: competiție online pentru startup-urile de sănătate

Global StartupCities eHealth Program 2022, o compeție care are ca scop aducerea la un loc a startup-urilor care să găsească soluții simple și eficiente la probleme din sfera sănătății, va avea loc online în luna octombrie a acestui an.

Centrul pentru Inovare în Sănătate HIVE, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, compania Linnify, Clusterul de Educație C-EDU și Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca organizează în luna octombrie un eveniment dedicat fondatorilor de startup-uri din România și din afara țării, Global StartupCities eHealth 2022. 

Global StartupCities Cluj-Napoca este o inițiativă care face parte din proiectul #EiA - European Innovation Area, inițiativă prin care ecosisteme din întreaga lume își propun să ofere produse și servicii inovatoare de la startup-uri și IMM-uri pentru a crea un spațiu comun, sinergic și conectat între toate mișcările Global StartupCities (noi ecosisteme de inovare).

"Ne bucură faptul că putem contribui la dezvoltarea ecosistemului local prin oferirea participanților oportunitatea de a trece prin procesul de validare construit de Linnify. Acesta acoperă toți pașii esențiali în construirea unui produs de succes: înțelegerea problemei, cercetarea de piață, definirea propunerii unice de valoare, ideația și validarea ipotezelor fundamentale în legătură cu nevoia pe piață. Suntem recunoscători pentru faptul că facem parte din acest parteneriat local care ajută la poziționarea orașului Cluj-Napoca drept un hub de inovație în tehnologie. Îndemnăm toate startup-urile din domeniul sănătății care caută o abordare mai pragmatică în dezvoltarea produsului lor să se înscrie în program", afirmă Cătălin Briciu, Co-Fondator & Co-CEO Linnify.

Evenimentul se va desfășura online, în perioada 3-17 Octombrie 2022, utilizând platforme de comunicare și întâlnire virtuală (Zoom, Discord, platforme de social media), astfel încât atât participanții, cât și mentorii, să aibă posibilitatea de a se conecta de la distanță, acoperind astfel atât participarea internațională, cât și facilitarea accesării acestui program.

Participanții, fondatori de startup-uri, vor avea o oportunitate unică de a-și dezvolta competențele de afaceri și rețeaua globală prin intermediul unor cursuri de formare, sesiuni de mentorat și etape de evaluare atent concepute și coordonate de profesioniști din domeniile medical, tech și business.

Aceștia își vor putea extinde rețeaua de comunicare printre alți profesioniști de profil. Startup-urile care finalizează cu succes programul vor putea să își ducă afacerea la următorul nivel. 

Programul include 3 etape de formare, validare și evaluare pe care start-up-urile trebuie să le parcurgă pentru a câștiga premiul propus de organizatori și parteneri: 1 an de mentorat din partea unei companii IT de profil care oferă suport tehnic, 1 an de sprijin pentru pilot și validare în cadrul sistemului de sănătate și acces la un program de training de grant writing & funding request.



Citeste si