Anda Gânscă, fondatoarea startup-ului Knotch, a fost selecționată de TechCrunch în rândul listei de 30 de femei care au revoluționat o industrie dominată de bărbați. Knotch este în perioada beta și urmează să fie relansat public, fiind o platformă prin care brandurile pot obține opinii mult mai avansate de la utilizatori. Vești de pe frontul Apple, unde compania va lansa o mașină electrică în 2019, ceea ce va însemna un pas uriaș pentru Tim Cook și viitorul celei mai valoroase firme din lume. La conferința TechCrunch Disrupt din San Francisco, investitorii adunați în cadrul unui panel au ajuns la concluzia că nu trebuie să fii în San Francisco pentru a putea să faci fundraising. Cu toate acestea “If you need some expertise, the Bay Area is still quantitatively the best.”

Tehnologii

Aplicația rusească de mesagerie Telegram livrează 12 miliarde de mesaje pe zi, iar fondatorul Pavel Durov a declarat că WhatsApp “sucks”.

La TechCrunch Disrupt aflăm despre viitorul dronelor - acestea vor putea livra inclusiv pizza în viitor.

În Venture Beat aflăm că francezii se opun apelului Google, care a contestat legislația privind “uitarea pe internet”. Franța consideră că acest drept al trebui să fie universal.

Investiții și startup-uri

Un startup care te învață să meditezi mai bine a strâns 30 de milioane de dolari într-o investiție. Headspace are utilizatori în 150 de țări din întreaga lume, scrie TechCrunch.

Rapperul Snoop Dogg a anunțat că a lansat un startup nou - Merry Jane, o comunitate centrată pe o pasiune comună - cannabisul.

Sled Mobile lansează o platformă care monetizează reclamele în funcție de secundele petrecute de utilizatori privindu-le.

România

Smart Dreamers obține o investiție prin care cedează 11% din business. Investiția este de câteva zeci de mii de euro, potrivit zf.ro.

Documentar

Unreal Engine lansează o serie de documentare pentru oamenii care vor să înțeleagă ce este realitatea virtuală.