Android 11 este versiunea cea mai recentă a sistemului de operare al Google pentru smartphone-uri, însă putem deja să vedem primele imagini cu noul OS - Android 12. Ca orice alt produs tech, imagini au fost scurse pe internet și acum ne putem face o idee despre felul în care sistemul de operare va arăta și ce schimbări aduce. Aceste capturi de ecran ar proveni dintr-un document realizat de Google pentru a rezuma modificările din noua versiune. În primul rând, vedem un design minimalist, cu iconițe simple și reprezentantive. În al doilea rând, vedem o interfață „înecată” în tonuri de sepia.

În Android 12 vei vedea și noi funcții de confidențialitate - cum ar fi pictogramele care apar în dreapta sus pentru a te informa că o aplicație folosești camera sau microfonul. Dacă atingi acea pictogramă îți va arăta ce aplicație folosești microfonul sau camera. De asemenea, va fi implementată o metodă prin care să dezactivezi camera sau microfonul cu o atingere. Google aerisește și sistemul de setări rapide și acum la swipe în jos vei vedea doar patru iconițe cu mult spațiu între ele (wi-fi, airplane mode, battery saver și night light). Restul setărilor sunt ascunse în meniu.

Vor fi disponibile și widget-uri noi, iar în acest nou widget Conversații vor fi evidențiate mesajele recente, apelurile pierdute și stările activității. În dimensiunea sa cea mai mică, aceasta va afișa doar o notificare.

Alte lucruri care sunt de așteptat să vină cu Android 12 sunt perechile de aplicații, gestul „atingere dublă pe partea din spate a telefonului”, partajarea parolelor Wi-Fi cu dispozitivele din apropiere, un sistem tematic îmbunătățit și hibernarea a aplicațiilor nefolosite.

Când se lansează Android 12

Acestea au fost abia primele imagini pe care le vedem, iar asta înseamnă că nu suntem aproape de lansare. Însă, dacă Google pătrează tradiția din ultimii ani, Android 12 ar trebui să se lanseze în această toamnă. Bineînțeles, sistemul de operare va veni prima dată pe telefoanele Pixel ale Google. Apoi Android 12 va ajunge și pe alte telefoane precum Samsung, Motorola sau Xiaomi. Când va fi implementat noul sistem de operare va depinde de fiecare producător în sine. Unii le vor primi mai repede, alții vor implementa Android 12 mai târziu.