Articolul acesta a apărut în secțiunea „Nota redacției” din newsletter-ul start-up.ro de vineri, 27 mai. Puteți să vă abonați la newsletter aici.

E destul de dificil acum să mai inventezi ceva nemaiîntâlnit, dar este destul loc să îmbunătățești un produs sau un serviciu deja existent.

Important e să pornești la drum și să te gândești foarte bine ce-ți dorești de la afacerea ta. Unde vrei să ajungi. Ce vrei să le oferi oamenilor.

În interviul despre Casa del Pan, pe care-l puteți citi azi pe site, sau urmări în format video, Daniel Ion, fondatorul brutăriei artizanale, ne spunea că a revenit acasă, în România, după vreo 20 de ani prin străinătate, având un vis. Și dorindu-și să intre într-o nouă etapă profesională.

Dar a început afacerea într-un domeniu pe care-l cunoștea. Și chiar dacă încă nu se consideră antreprenor, și încă mai are multe de învățat despre afaceri, și i-am fost greu să înceapă propriul său business, a perseverat. Pentru că vrea ca toată lumea să guste pâine bună, făcută cu pasiune.

Tu mai știi de ce ai devenit antreprenor?