Volt este prima aplicație P2P (Peer to Peer) din România, care îți permite să transferi bani instant între două carduri, indiferent de bancă. Transferurile se pot realiza la orice oră, chiar și în afara programului bancar. Pentru a putea folosi aplicația, te poți conecta cu Facebook sau cu numărul de telefon, e-mail și cardul bancar. Radu Ciorbă, antreprenorul care a dezvoltat aplicația, spune că utilizatorii folosesc aplicația pentru a-și plăti ratele, iar o altă categorie mare de clienți transferă bani între membrii familiei, prieteni sau persoane foarte apropiate. Citește aici povestea antreprenorului care a văzut un ”love story” între România și fintech.

Orange Money a lansat în aplicația mobilă noi funcționalități care permit clienților să își gestioneze mai ușor facturile sau să tranzacționeze rapid și sigur, oriunde s-ar afla. Astfel, poți face plata facturilor din aplicație către 70 de companii din domenii precum telecomunicații, electricitate, gaz, apă, salubritate, asigurări și cosmetice. De asemenea, ai transfer de bani gratuit către un alt client Orange Money, reîncărcarea cartelelor Orange PrePay și alimentarea rapidă a contului direct în aplicație.

Harta Banilor Publici este aplicația care îți arată unde se duc banii publici din București. Chiar dacă nu este tocmai similară cu celelalte menționate, este bine de știut unde se duc banii tăi și cum sunt gestionați de către autoritățile statului. Harta Banilor Publici listează toate instituțiile publice din țară și permite accesarea tuturor contractelor pentru fiecare instituție. Așa că poți vedea evoluţia numărului de contracte de achiziţii publice, evoluţia valorii în lei a contractelor de achiziţie publică, precum și statistici legate de CPV.

O listă cu alte câteva aplicații românești care te scapă de grija facturilor în concediu o găsești aici.

Iar ca bonus îți recomandăm o aplicație dezvoltată în afară, Mint, care te ajută să vezi cum au fost cheltuiți banii tăi. Aceasta îți permite să faci rapoarte lunare care îți oferă o imagine de ansamblu asupra cheltuielilor, primești notificări pentru termenul scadent la plata facturilor și primești alerte pentru costuri neobișnuite retrase din cont.