De când cu smartwatch-ul Apple Watch, Apple vorbește din ce în ce mai mult despre sănătate, despre fitness, despre funcționalități menite să schimbe în bine viețile utilizatorilor. Pe lângă cuvintele goale de marketing și funcționalitățile (unele mai interesante decât altele) ce țin de aplicația Apple Health, s-ar părea că gigantul din Cupertino chiar vrea să se implice serios pe această zonă.

Compania tocmai ar fi achiziționat o companie finlandeză numită Beddit, producătoarea unei soluții de monitorizare a somnului. Beddit Sleep Monitor 3 este un gadget subțire, menit să fie așezat pe pat, sub așternuturi, care simte când de profund doarme utilizatorul.

Beddit află lucruri precum timpul dormit, eficiența somnului, ritmul cardiac al utilizatorului, respirația, mișcările, dacă utilizatorul a sforăit, temperatura camerei și umiditatea. Gadgetul costă aproximativ 150 de dolari și este compatibil cu iPhone-urile, având o aplicație specială.

Vestea tranzacției vine de la MacRumours, bloggerii de acolo descoperind faptul că Apple a cumpărat compania într-o mențiune din secțiunea de termeni și condiții. Acolo se arată că "Beddit a fost achiziționat de către Apple. Datele tale personale vor fi collectate, folosite și dezvăluite conform politicii de confindețialitate a Apple".

Nu se știe valoarea tranzacției sau planurile pe termen lung a gigantului, dar Apple a cumpărat numeroase companii doar pentru a se folosi de inginerii lor. Apple avea planuri să includă funcționalități de monitorizare a somnului pe Apple Watch, deci e posibil ca achiziția Beddit să fie legată de aceste planuri. Rămâne de văzut.

Dacă, totuși, ai intrat pe acest articol pentru că ești interesat de gadgeturi care te-ar putea ajuta să dormi mai bine și să trăiești mai sănătos, am pregătit pentru tine trei sugestii de gadgeturi pe care le-ai putea încerca înainte să mai scoată Apple vreun gadget de fitness.

Gadgeturi pentru sănătate și slăbit

Fitbit Alta este cel mai nou tracker din portofoliul Fitbit și vine cu un display OLED pe care îți poți vedea pașii făcuți, caloriile arse și distanțele parcurse. Detectează automat când faci exerciții fizice și îți poate monitoriza și somnul. Brățara este rezistentă la stropire și la transpirație și promite o autonomie de cinci ore. O poți comanda de aici.

Cântarul inteligent Terraillon Web Coach Prime te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus și se conectează la smartphone pentru a-ți spune exact în ce stare se află corpul tău. Știe să analizeze masa corpului tău și îți spune procentele de mușchi, grăsime, apă și masă osoasă. Îl poți cumpăra de aici.

Și, pentru că lumina este un factor cheie când vine vorba de calitatea somnului, un set de becuri inteligente Philips Hue te poate ajuta să te trezești mai ușor și să adormi mai liniștit. Becurile pot lumina în orice culoare și la orice intensitate, iar seara le poți programa să afișeze o lumină mai caldă și mai puțin puternică, deoarece expunerea la lumină rece îți poate afecta odihna. Dimineața, becurile pot fi programate astfel încât să mimeze răsăritul soarelui și poți renunța la alarma audio. Setul îl găsești aici.

start-up.ro folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile de mai sus, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm.