Am alcătuit o listă de trei smartwatch-uri de purtat de către bărbați în 2017. Pentru că ne plac gadget-urile, deși piața dispozitivelor purtabile se află în declin, ăsta nu e un secret. Investitorii încep să fie descurajați de această industrie, iar companiile mai mici au început sa fie ”înghițite” pe bandă rulantă. Vezi cazul de ieri, când numărul unu mondial în branșă, Fitbit, a cumpărat Vector Watch, la scurtă vreme după ce a achiziționat pionierii domeniului, Pebble, pentru 40 de milioane de dolari.

Produsele de mai jos, în opinia noastră, sunt cele mai potrivite și mai cool de pe piață. Oricare dintre cele trei ceasuri te vor încânta, dar va trebui să ai grijă să fie compatibile cu modelul tău de telefon.

Apple Watch Series 2

Prima alegere a utilizatorilor de iPhone ar trebui să fie, în mod clar, Apple Watch. Device-ul este special gândit pentru telefonul produs de compania americană, iar compatibilitatea sa se oprește tot aici. Nu va funcționa cu un Android. Însă pentru iOS este mai mult decât perfect. Acesta are toate funcționalitățile la care te poți gândi. Îți va afișa notificările, mailurile, apelurile ratate, mesajele etc. Indiferent de modelul pe care îl vei alege, în mare parte vei obține aceleași lucruri. Diferențele de preț se văd în lungimea diagonalei, având opțiunile de 38 sau de 42 de milimetri, și în curele, care pot fi fabricate din silicon sau din oțel inoxidabil sau chiar și din metale prețioase. Însă aici așteaptă-te să plătești o sumă deloc neglijabilă.

Specificații:

Dimensiuni: 38mm, 42mm

Sistem de operare: watchOS

Procesor: Dual‑core

Funcții: Rezistent la apă, adâncime maximă 50 metri, Wi-Fi (802.11b/g/n 2.4GHz), Bluetooth 4.0, senzor monitorizare bătăi ale inimii, accelerometru, giroscop

Display: OLED Retina display cu Force Touch, 272 x 340 pixeli (38mm), 312 x 390 pixeli (42mm)

Baterie: lithium-ion, autonomie 18 ore

apple watch series 2 smartwatches smartwatch-uri wearables

Samsung Gear S3

Acest ceas merge atât cu Android cât și cu iOS, după ultimul update de soft. gear S3 e dovada vie că Samsung se pricepe și la Smartwatch-uri. Dacă modelul precedent, S2, a fost unul dintre cele mai reușite de pe piață, acum compania sud-coreeană a venit cu S3, împreună cu mult așteptata compatibilitate cu iPhone-urile. Asta e o veste cu adevărat bună. Având un preț mai puțin piperat decât Apple și oferind, în mare aceleași funcții, Gear S3 este o alternativă excelentă. Și dacă vrei ceva și mai ieftin, poți oricând opta pentru Gear S2 care rămâne în continuare un produs excelent.

Specificații:

Dimensiuni: 49 x 46 x 12.9 mm

Sistem de operare: Tizen

Stocare: 4GB

Compatibilitate: iOS, Android

Mărime ecran: 1.3-inch

Rezoluție: 360 x 360

Display: Super AMOLED

Procesor: Exynos 7270

RAM: 768MB

smartwatch samsung gear s3 wearables

Moto 360 2nd generation

Catalogat de multă lume ca fiind cel mai bun produs Android Wear, Moto 360 ține capul sus în confruntarea cu cei doi giganți de mai sus. Prețul este mai mare decât la Gear S3, însă ceasul are câteva funcții în plus, una dintre ele fiind capacitatea de a funcționa și ca un MP3 player. Memoria de 4 GB ar trebui să fie suficientă pentru câteva albume ale trupelor preferate. Este compatibil atât cu iOS cât și cu Android, iar ceasul are și o versiune sport, semnificativ mai ieftină, cu brățară albă, de silicon.

Specificații:

Sistem de opereare: Android Wear

Dimensiuni:  42mm (curea 20mm), 46mm (curea 22mm)

Compatibilitate: Android, iOS

Display: 360 x 325, 263ppi (42mm), 360 x 330, 233ppi (46mm)

Baterie: 300mAh, autonomie 1.5 zile (42mm); 400mAh, autonomie 2 days(46 mm)

Conectivitate: Bluetooth 4.0, Wi-Fi

Procesor: Qualcomm Snapdragon 400 with 1.2Ghz quad-core GPU

Stocare: 4GB

RAM: 512MB

moto 360 motorola smartwatch wearables