Clienții din România ai operatorului de transport FlixBus au posibilitatea de a efectua plăți prin Apple Pay.

Apple Pay este disponibil oficial în România începând de azi, 26 iunie. Mai multe detalii despre partenerii locali ai Apple Pay găsiți în acest material.

Potrivit reprezentanțiilor companiei, Apple Pay este integrat în aplicația FlixBus iOS. Protecția datelor și recunoștere facială prin intermediul funcției Face ID.

În momentul în care utilizatorii de iPhone folosesc cardul de credit sau de debit prin intermediul Apple Pay, datele acestora nu sunt stocate pe dispozitiv sau pe serverele Apple.

În schimb, se alocă un număr unic de cont telefonului (Device Account Number), encriptat și stocat în siguranțăpe dispozitivul clientului (Secure Element). Fiecare tranzacție este autorizată prin intermediul unui cod unic de securitate.

Clienții FlixBus posesori de iPhone vor avea la dispoziție opțiunea "Cumpără cu Apple Pay” înainte de efectuarea plății, care le va permite să achiziționeze biletul de autocar cu doar câteva clickuri, iar detaliile plății vor fi stocate în Apple Wallet pentru fiecare utilizator.

Soluții digitale pentru călătoriile cu autocarele FlixBus

"Ne bucurăm să le oferim clienților FlixBus cea mai bună experiență de călătorie posibilă prin implementarea Apple Pay în aplicația noastră”, a declarat Daniel Krauss, co-fondator și CIO FlixMobility.

"Utilizatorii aplicației FlixBus vor avea la dispoziția opțiunea de a plăti prin intermediul Apple Pay, ceea ce le va permite să cumpere un bilet mai rapid, deoarece detaliile de plată sunt stocate în Apple Wallet pentru fiecare utilizator.”

Un nivel de securitate ridicat cu fiecare tranzacție rapidă

Apple Pay este ușor de instalat, iar utilizatorii vor continua să se bucure de beneficiile oferite de cardul de credit sau de debit.

Apple Pay este o tehnologie de plată contactless pentru dispozitivele Apple – iPhone SE, iPhone 6, modele ulteriore și Apple Watch.

Apple Pay este disponibil oficial în România începând de azi, 26 iunie. Mai multe detalii despre partenerii locali ai Apple Pay găsiți în acest material.

Cumpărăturile online prin aplicație sau pe site-urile care acceptă Apple Pay sunt foarte simple prin confirmarea cu ajutorul Touch ID sau Face ID.

În acest caz nu mai este necesară completarea informațiilor de facturare sau de shipping.

În momentul în care se achiziționează bunuri sau servicii în aplicație sau prin intermediul Safari, tehnologia Apple Pay funcționează pe iPhone 6 și toate modelele apărute ulterior, iPad 5 și modelele ulterioare, iPad Air 2 și noile modele.

Apple Pay poate fi utilizat și din Safari su orice dispozitiv Mac apărut după anul 2012 cu sistem de operarare macOS Sierra, prin confirmarea plății pe dispozitivele iPhone 6, modele apărute ulterior sau Apple Watch sau cu ajutorul Touch ID disponibil pe noile modele MacBook Pro și MacBook Air.