Recent au apărut zvonuri în presă care spuneau că Apple ar lucra la un automobil autonom, fără ca să existe comentarii oficiale din partea reprezentanților companiei. Se pare că cel mai recent demers în acest sens este un parteneriat încheiat cu Volkswagen, pentru a transforma camioneta T6 Transporter în microbuz express autonom pentru angajați, relatează NY Times, citat de TNW.

Se presupune că Apple intenționează să folosească aceste vehiculele de transfer pe distanțe scurte, între birourile din SIlicon Valley, în locul automobilelor obișnuite. NYT mai menționează că „sute” de persoane care lucrau la acest proiect au renunțat pe parcurs.

Chiar dacă aceste zvonuri se dovedesc a fi adevărate și Apple continuă planurile pe care le-ar avea cu Volkswagen, are multe de recuperat în cursa pentru mașinile autonome, având în vedere că rivalii din această industrie, cum ar fi Waymo, Uber și Tesla, au înregistrat deja mii de kilometri pe străzile din SUA, în perioada de testare a mașinilor autonome pe care le-au construit.

Și poate că Apple va reuși să vină cu o tehnologie a inteligenței artificială îmbunătățită, care ar face reală utopia unui viitor cu 0 accidente rutiere, evitând alte accidente fatale, ca cel în care a fost implicat un vehicul autonom de la Uber.