Am adunat toate informațiile de la evenimentul Apple și poți citi noutăți despre iPhone 14 Plus, iPhone 14, dar și despre noile ceasuri.

iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max

Există câteva schimbări importante pe care Apple le-a făcut pentru iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max: lockscreen ce poate fi personalizat (caracteristică ce este disponibilă pe mai multe telefoane iPhone ce pot trece la iOS 16); o cameră principală de 48 de megapixeli cu un senzor mai mare, un ecran care nu mai are acel notch, ci o perforație în partea de sus. Aceasta primește și o funcție utilă și acolo vei vedea notificările și alte mesaje pe care le primești pe telefon. Apple o numește „Dynamic Island”.

iPhone 14 are un decupaj pentru camera foto și un alt decupaj pentru sistemul FaceID, dar ele vor forma un singur decupaj. Mai există și alte schimbări de design, dar acestea nu sunt foarte substanțiale. De exemplu, modulul camerelor va fi mai mare deoarece acesta va trebui să găzduiască camere foto mai mari. În plus, marginile negre ale display-ului sunt mai mici și astfel, alături de eliminarea notch-ului, avem un raport corp/ecran puțin mai mare.

Noul display este mai luminos și ajunge la 1600 de niți, cu un vârf de 2000 de niți. De asemenea, acesta are margini mai mici și are o densitate mare de pixeli de 461 ppi, ceea ce înseamnă că filmele HDR vor arăta mai bine pe noul telefon.

iPhone 14 și iPhone 14 Pro Max sunt telefoanele Apple de anul acesta care primesc un procesor nou, anume A16 Bionic, construit pe un proces de fabricație de 4 nanometri, ce promite o performanță mai bună și un consum de energie mai mic. Acesta ar fi cu 40% mai rapid decât procesoarele Qualcomm. Există și un display engine care permite scăderea ratei de refresh până la 1 Hz și acel nivel de luminozitate.

Capacitatea bateriei nu a fost dezvăluită de Apple, dar zvonurile indicau o creștere a acesteia. Apple promite o autonomie de o zi.

Camere foto

Pentru prima oară, Apple aduce o cameră foto de 48 MP pe un iPhone. La fel ca și pe alte telefoane Android, iPhone 14 Pro va putea combina mai mulți pixeli într-unul singur pentru fotografii mai luminoase pe timp de noapte. Această cameră va putea fi folosită și pentru a realiza fotografii de 12 MP cu un zoom 2x și promite o calitate bună. iPhone 14 Pro va avea astfel opțiuni de fotografiere ultrawide (0.5x), wide (1x) zoom 2x și zoom optic 3x.

Pentru video și iPhone 14 Pro are acel mod de acțiune pentru stabilizare bună și acum modul cinematic primește un upgrade și vei putea filma astfel la rezoluție 4K.

Preț iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro max