Siri, Alexa, Google Now, Cortana - ce au toate în comun? Nu vorbesc românește. Brașovenii de la Allview vor să le dea și românilor ocazia să țipe la dispozitivele lor și anunță primul asistent virtual care pricepe limba română.

X4 Soul Infinity, flagship-ul Allview care se va lansa în curând, va fi primul terminal dotat cu acest asistent vocal. Brașovenii promit că au integrat în el cele mai uzuale și utile funcții și că, pe parcursul timpului, vor oferi actualizări pentru a da noi puteri telefoanelor pe care acesta va fi instalat.

X4 Soul Infinity, vârful de gamă al Allview este un telefon foarte așteptat. Pe lângă asistent virtual, smartphone-ul va avea și un display lipsit de margini, un modul de inteligență artificială și o cameră foto dublă.

---

Relația dintre Google și HTC tocmai a devenit considerabil mai strânsă. Gigantul a american a anunțat achiziționarea unei bucăți mari din HTC și cooptarea a 2.000 de angajați ai companiei taiwaneze.

Google și HTC au lucrat împreună la mai multe smartphone-uri, iar achiziția are loc în contextul în care Google vrea să își extindă business-ul hardware. Google a cumpărat și licența non-exclusivă de folosire a brandului HTC, iar valoarea totală a tranzacției se ridică la 1,1 miliarde de dolari. Primul telefon cu Android din istorie a fost un HTC, HTC Dream (T-Mobile G1). De asemenea, HTC a produs dispozitivele Nexus One în 2010, dar și smartphone-urile Pixel.

Smartphone-ul Google Pixel 2 va fi lansat pe 4 octombrie și este făcut tot în colaborare cu HTC, dar versiunea cu ecran mai mare, adică Pixel XL, este creată de LG.

---

Cei de la Kaspersky au anunțat noile soluții Kaspersky Internet Security și Kaspersky Total Security, pentru utilizatorii casnici, dar au dat și câteva informații interesante privind securitatea cibernetică.

Astfel, aflăm că, în al doilea trimestru din 2017, România a ajuns să ocupe locul al 7-lea în topul țărilor cu cel mai mare risc pentru utilizatori de a-și infecta dispozitivele în mediul online (cu 22,86% dintre utilizatori atacați). Potrivit reprezentanților companiei, soluțiile de securitate ale Kaspersky au reușit să respingă, la nivel global, peste 750 de milioane de atacuri îndreptate asupra utilizatorilor individuali.

Potrivit unui studiu recent, 56% din repondenți se declară îngrijorați cu privire la siguranța datelor lor. Cu toate astea, 39% încă își lasă dispozitivele neprotejate.

---

Review-ul săptămânii a fost pentru Samsung Galaxy Note8, iar dacă l-ați ratat, îl puteți găsi în link.