ASUS ROG Swift PG27UQ este pre-calibrat direct din fabrică și oferă un indice ∆E de acuratețe a culorii de sub 3.0. Noile dotări de iluminare personalizabile – kit-ul de proiecție ROG Light Signal și Light Signature – oferă o atmosferă colorată pentru sesiunile de gaming. În plus, senzorul de lumină integrat ajustează automat luminozitatea pentru a preveni efectele negative asupra ochilor.

ROG Swift PG27UQ este primul monitor de pe piață capabil să redea conținut 4K UHD (3840 x 2160) la o rată de refresh de 144Hz în regim overclock, ceea ce oferă jucătorilor imagini detaliate, ultra-high definition, și o reîmprospătare a cadrelor omogenă. În plus, PG27UQ este dotat cu tehnologia NVIDIA G-SYNC care ajută la obținerea acestei experiențe de gaming omogene, fără teama de lag sau cadre neafișate corect, astfel că gamerii vor putea să se bucure la maximum de tipuri de jocuri ca shootere first-person, curse, strategie și titluri sportive.

Monitoarele dotate NVIDIA G-SYNC High Dynamic Range (HDR) oferă o iluminare mai apropiată de cea pe care o experimentează în mod obișnuit ochiul uman și o paletă de culori mai largă decât monitoarele obișnuite. Aceste monitoare oferă o luminozitate maximă de 1000cd/m2, adică un nivel de câteva ori mai mare decât monitoarele standard. PG27UQ are un panou cu iluminare LED din spate cu 384 de zone cu control dinamic care oferă un contrast puternic pentru o experiență mai bogată și un aspect mai natural al imaginilor întunecate. În plus, jucătorii își pot conecta consolele sau dispozitivele de streaming cu capacități HDR pentru a se bucura de conținut 4K UHD de mare detaliu pe monitorul PG27UQ.

PG27UQ este primul și singurul monitor de gaming de pe piață cu certificare DisplayHDR 1000, standard al industriei în ceea ce privește calitatea HDR, inclusiv a iluminării, a gamutului de culoare, a adâncimii biților și a timpului de aprindere, variabile care nu sunt importante doar pentru monitoarele de gaming, ci și pentru monitoarele folosite de profesioniști și creatori de conținut.

Monitorul ASUS ROG Swift PG27UQ vine pre-calibrat direct din fabrică pentru o acuratețe mai mare a culorii, cu o valoare a indicelui ∆E (Delta-E) al diferenței culorii de sub 3.0. Cu un panou IPS ce încorporează tehnologia quantum dot, PG27UQ oferă imagini mai luminoase și suportă un gamut de culoare de grad profesional de 97% DCI-P3 / 99% AdobeRGB. DCI-P3 are o paletă de culoare cu 25% mai largă decât sRGB, ceea ce înseamnă culori mai realiste și unghiuri largi de vizualizare.

Cu tehnologia de iluminare ASUS Aura Sync, ROG Swift PG27UQ oferă un ambient luminos ce poate fi sincronizat cu alte componente sau periferice pentru un ecosistem RGB extins, dacă acele componente sau periferice sunt compatibile Aura Sync. Un sistem ROG Light Signal integrat în partea de sus a stativului monitorului permite gamerilor să proiecteze logo-ul ROG pe perete, în timp ce kit-ul de proiecție Light Signature permite crearea și personalizarea efectelor luminoase ce pot fi proiectate pe suprafața biroului.

ASUS ROG Swift PG27UQ va fi disponibil începând cu luna iulie la un preț de circa 14.000 de lei,