Mobilitatea, eficienţa şi aspectul se împletesc numai bine în bicicletele electrice Practic Dinamic şi în fatbike-ul Suprem Dinamic. De asemenea, trotinetă electrică Scandal sau longboard-ul electric Scandal sunt vehicule urbane şi contemporane care completează colecţia "electrică" de la Pegas. Fiabilitatea bicicletelor sau ale vehiculelor din familia Scandal a fost un factor esenţial în dezvoltarea lor.

Lansare la Electric Castle

Lansarea colecţiei de biciclete şi vehicule electrice are loc între 12 şi 16 iulie în cadrul Festivalului Electric Castel de lângă Cluj Napoca, Transilvania. Electric Castle se desfăşoară pe domeniul castelului Banffy şi oferă o experienţă unică unde se crează o combinaţie de muzică live cu artă, tehnologie sau concepte vizuale inovatoare. Printr-o analogie, aceste elemente se regăsesc şi în brand book-ul Pegas.

“Pegas intră în lumea electrică și acest pas vine ca o urmare firească a cerinţelor actuale. Scopul nostru este de a oferi metode de transport bazate pe două roţi într-o notă totală de relevanţă. Adaptarea la nevoile curente este un deziderat, iar colecţia de biciclete şi vehicule electrice sunt răspunsul nostru ferm la cerinţele actuale. Bicicletele electrice, trotineta electrică sau longboard-uri asemenea sunt variantele propuse de Pegas pentru mişcare şi deplasare într-un mod unic şi din care rezultă o experienţă deosebită”, motivează Andrei Botescu, co-fondatorul Atelierelor Pegas.

Astfel, dacă vrei să mergi prin oraşul tău, indiferent de destinaţie, Practic Dinamic îţi oferă posibilitatea unei deplasări care se transformă într-o călătorie ce combină libertatea de a alege cea mai bună metodă de deplasare cu notă de eficienţă. Puterea de 250W a motorului său, bateria integrată în tija de şa sau autonomia de peste 50km sunt argumente care îşi vor redefini mersul pe bicicletă.

Suprem Dinamic costă 6.900 de lei, Practic Dinamic costă 4.500 de lei, Longboard-ul ajunge la 2.600 de lei, iar trotineta electrică ajunge la 2.600 de lei.

Primul fatbike local electric

Suprem Dinamic este primul fatbike românesc electric şi este o continuare a poveştii pe care am început-o când ne-am gândit prima oară să construim un fatbike-mtb. Pantele, terenul accidentat, potecile sinuoase, macadamul sau coborârile spectaculoase de la munte vor putea fi parcurse cu eficacitate şi siguranţă. Pentru acest aspect, Dinamicul vine în ajutor cu un cadru uşor din aluminiu 6061, un angrenaj de 42 de dinţi cu senzor de torsiune integrat şi, nu în ultimul rând, un motor performant Bafang de 500W reprogramat la 250W integrat în roata din spate. Datele şi modurile de funcţionare sunt afişate pe un display LCD rezistent la apă şi intemperii. Energia este asigurată de o baterie Samsung de 48V/ 15.4 A, care se traduce printr-o autonomie de peste 70 km şi dorinţa de mai mult a celui/celei care va merge pe acesta.

Prin trotineta electrică Scandal continuăm ideea transportului prietenos cu mediul înconjurător păstrând în acelaşi timp experienţa unei călătorii veritabile indiferent de destinaţie. Liniile simple de design, texturile de carbon vizibile, comoditatea celui care o utilizează şi caracteristicile sale tehnice, fac din trotineta Scandal un mijloc ultra-modern de transport în interiorul unui oraş.

Pegas intră în lumea electrică și acest pas vine ca o urmare firească a cerinţelor actuale. Scopul nostru este de a oferi metode de transport bazate pe două roţi într-o notă totală de relevanţă. Adaptarea la nevoile curente este un deziderat, iar colecţia de biciclete şi vehicule electrice sunt răspunsul nostru ferm la cerinţele actuale

Longboardul electric Scandal face parte din familia de vehicule electrice de la Pegas şi este cel mai inedit mijloc de deplasare. Acest longboard electric reprezintă definiţia contemporană a mobilităţii. Acesta este dotat cu două motoare stabile integrate în roţile din faţă de 2x300W, are două moduri de viteză, iar bateriile sunt integrate în deck. Acest ultim aspect îi oferă o supleţe deosebită, liniile sale de design nefiind alterate. Longboard-ul Scandal este controlat de un joystick wireless pe frecvenţa 2,4 GHz. Tipul bateriei este LG 18650 din Lithiu cu o capacitate de 4400mAH şi un curent electric de 42V. Autonomia este de cca. 23Km cu un timp de 2 ore pentru o încărcare deplină. Viteză maximă este de 30Km/h. Deck-ul din fibră hibridă de sticlă asigura o manevrabilitate sporită şi o elasticitate optimă.

În octombrie 2015 proiectul Pegas a intrat în parteneriat cu Network One Distribution, parteneriat prin care îşi va accelera dezvoltarea la nivel naţional şi internaţional. În urmatorii trei ani, Atelierele Pegas ţintesc o creştere de zece ori a volumului de biciclete, până la 25.000 de bucăţi anual şi o cifră de afaceri de 5 milioane de euro.