Autoritatea Bancară Europeană (ABE) a cerut un nou set de reguli paneuropene privind criptomonedele, în încercarea de a intensifica protecția consumatorilor, scrie The Next Web. Agenția se ocupă cu implementarea unui set standard de norme privind reglementarea și supravegherea sistemului bancar din toate țările Uniunii Europene.

Aceasta a publicat un raport oficial în care propune un set de norme care ar armoniza amalgamul de reglementări diferite ale criptomonedelor în cadrul UE care există în prezent și care ar putea rezulta într-o concurență neloială între țări.

În document se spune că, de obicei, „activele digitale nu intră în domeniul de aplicare al regulamentului UE privind serviciile financiare” și, mai mult decât atât, există „abordări divergente privind reglementarea acestor activități apar pe tot teritoriul UE”. Aceste lucruri ar putea duce la apariția unor potențiale probleme, printre care ar fi cele privind „protecția consumatorului, reziliența operațională și condițiile de concurență echitabile”.

Criptomonedele au devenit un subiect discutat oe larg la nivelul Uniunii Europene. Membrii Parlamentului European au început discuțiile privind legalizarea vânzărilor de token-uri și criptomonede, lucru care ar putea duce la crearea unor noi directive asupra ICO-urilor în spațiul economic. Iar de curând, UE a anunțat că alocă 1,1 milioane euro pentru a supraveghea zona cripto și fintech.

Foto credit: tbtb/ Deposit Photos