Surse neoficiale au dezvăluit pentru presa străină că startup-ul chinez SenseTime urmează să primească o nouă rundă de investiții de 2 miliarde de dolari, relatează cei de la Bloomberg. Fără a-și dezvălui identitatea, sursele au declarat că Alibaba Group Holding Ltd, unul dintre investitori, lucrează cu echipa de consultanți cu privire la finanțare.

SenseTime este specializat în sisteme care analizează fețe și imagini la scară mare și lucrează cu organisme de menținere a legii, retaileri și cercetători în domeniul sănătății din China și din întreaga lume.

La ultima rundă de investiții încheiată anul trecut, când a primit 1,2 miliarde de dolari, SenseTime a fost evaluat la 4,5 miliarde de dolari. Jurnaliștii scriau în luna iulie că, prin fondul de investiții Vision Fund, SoftBank intenționa să cumpere acțiuni în companie de aproape 1 miliard de dolari.

Investitorii dau căruțe de bani companiilor chineze din sfera inteligenței artificială sperând să primească sprijin din partea guvernului care vrea să facă din China liderul global în tehnologie până în 2030, conform afirmațiilor președintelui Xi Jinping.

Vezi aici și câteva motive pentru care te-ai duce cu un startup tech în China.

Foto credit: KrisCole/ Deposit Photos