La mijlocul lunii august spuneam că UE vrea să legalizeze vânzările de token-uri și criptomonede, iar acum se pare că legislatorii fac pași concreți spre adoptarea unor noi regulamente. Un deputat în Parlamentul European a propus un proiect de lege care prevede crearea unui cadru oportun pentru reglementarea vânzărilor de token-uri.

Membrii Parlamentului European au început discuțiile pe marginea acestei propuneri, iar dacă va fi aprobată, ar putea crea noi directive asupra ICO-urilor în spațiul economic. Aceștia au analizat potențialele beneficii și probleme pentru ICO-uri, care ar urma să facă parte dintr-o rețea mai largă de crowdfunding, scrie Coindesk.

Regulamentul propus ar urma să se aplice numai vânzărilor publice care generează mai puțin de 8 milioane de euro, cu precizarea că furnizorii de servicii de crowdfunding care vor să ofere ICO-uri pe platforma lor trebuie să se conformeze cu normele suplimentare prevăzute. Dacă va fi aprobat, proiectul ar putea stabili un model standard pentru vânzarea de token-uri, ceea ce ar permite proiectelor să strângă fonduri și să facă afaceri în oricare dintre țările membre UE.

Nicolas Brien, managing director al France Digitale, a declarat în cadrul întâlnirii că este nevoie să se acționeze urgent pentru a crea un astfel de standard, întrucât piața are nevoie de legitimitate din partea tuturor autorităților. El a continuat prin a explica faptul că ICO-urile reprezintă o formă de crowdfunding, chiar dacă diferită de cea tradițională, iar oamenii au nevoie de o claritate în privința regimului de reglementare.

La ședință au mai fost prezenți reprezentanți și autorități de reglementare care au evidențiat nevoia pentru o examinare mai strictă a ICO-urilor, având în vedere creșterea volumului de fraude care folosesc modelul de finanțare în blockchain.

Deși nu s-a ajuns la un consens cu privire la viitorul acestei propuneri, este totuși un pas înainte, iar membriii Parlamentului urmează să-și trimită amendamentele până pe 11 septembrie, atunci când urmează să aibă loc o altă dezbatere.