În luna martie, București a devenit primul oras din CEE cu un serviciu de ridesharing complet electric. În Europa, Uber mai oferă opțiuni de mobilitate electrice în Londra, Paris, Madrid, Amsterdam, Lisabona, Porto, Zurich și Munich

Între timp, peste 10.000 de oameni au utilizat mașinile electrice UberGREEN. Distanţa totală a curselor efectuate cu mașinile electrice a fost 71.769 de kilometri,iar dacă această distanță nu ar fi fost parcursă cu o mașină electrică*, 8,5 tone de dioxid de carbon ar fi ajuns în atmosferă.

„ Prin colaborarea cu UberGREEN și 5 to go, sperăm ca mobilitatea electrică să devină accesibilă unui număr cât mai mare de oameni, astfel încât Bucureștiul să devină un oraș mai puțin poluat și mai ușor de navigat ” a spus Őmer Tetik, Director General al BancaTransilvania.

„Vom avea în scurt timp în cadrul 5 to go Drive Thru, o stație de alimentare cu energie electrică pentru automobile. Compania 5 to go este orientată către proiecte de responsabilitate socială, fiind mereu un subiect pe agenda noastră de lucru și având proiecte de acest tip în defășurare, înca din primul an de activitate" Radu Savopol, co-fondator 5 togo.

Bucureștiul se confruntă cu o problemă severă a poluării aerului. În plus, în luna mai a acestui an, Comisia Europeană a anunțat declanșarea procedurii de infringement împotriva României pentru nerespectarea normelor de calitate a aerului.