Anunțul a fost făcut de unul dintre executivii băncii, citat de Business Insider, iar tranziția la roboți în detrimentul angajaților actuali ai corporației ar putea avea loc în următorii cinci ani.

Potrivit lui Jamie Forese, roboții ar putea îndeplini mult mai eficient anumite roluri operaționale și tehnologice din cadrul băncii – acestea concentrează circa 40% din numărul angajaților pe care-i are compania. ”Avem 20.000 de poziții pe zona de operațiuni”, a spus acesta.

Viziunea executivului Citi este similară cu aceea pe care o exprimă și alți șefi ai unor giganți din banking. Chiar dacă aceștia nu au avansat și cifre. De exemplu, CEO-ul Galdman Sachs International a precizat că nu vede niciun motiv pentru care automatizare în domeniul său de activitate nu ar putea crește în continuare. ”Sunt foarte multe funcții pe care tehnologia le-a înlocuit deja în ziua de azi și nu văd de ce această călătorie ar trebui să ajungă la final”, a precizat Richard Gnodde pentru Financial Times.

Totodată, încă de la finalul anului trecut fostul CEO al Deutsche Bank spunea că există un număr foarte mare de angajați din cadrul băncii care ar putea ajunge să fie înlocuiți de roboți.