Alfa Software, care este unul dintre furnizorii de sisteme informatice de business cu cea mai dinamică ascensiune pe piața din Transilvania, a anunțat lansarea ASiS Ria3 (Rich Internet Applications), o nouă platformă de business intelligence în HTML5. Potrivit reprezentanților companiei, investiția companiei în dezvoltarea platformei de business este, pînă în prezent, de peste 130.000 de euro.

”Vorbim despre o nouă interfață de introducere a datelor, o aplicație web care are funcționalitățile unei aplicații tradiționale, însă cu focus pe ergonomia operării și a introducerii datelor printr-o interfață intuitivă”, a precizat Cristian Pavel, directorul general al Alpha Software.

Activitate optimizată

După cum spunea, Alfa Software este una dintre primele companii românești producătoare de soluții ERP care introduce trecerea pe HTML5. ASiS Ria3 este noua interfață de introducere de date ce rulează în HTML5, păstrându-şi totuși caracteristicile şi funcţionalităţile aplicaţiilor desktop, însă cu focus pe ergonomia operării.

”Ne concentrăm eforturile pentru a oferi clienților nostri mijloacele necesare pentru a face performanță. Cu ASiS Ria3 procesul de valorificare a analizelor de date și transformarea lor în informații de business devine mult mai facil, pentru a permite companiilor să facă diagnoze, și astfel să își optimizeze activitatea mult mai rapid și în timp real”, a declarat Cristian Pavel.

Platforma folosește o interfața rapidă și intuitivă, care se redimensionează în funcție de dispozitivul folosit, mobile/desktop.

Siguranța și flexibilitatea lui HTML5

O altă caracteristică importantă a platformei este faptul că baza de date se poate încărca și dezvolta în Cloud sau pe serverul propriu, iar operațiunile companiei să ruleze prin ASiS Ria3 pe HTML5, pentru a avea o flexibilitate mai mare a timpilor de operare. În plus, oferă un grad mai ridicat de securitate a informației asigurat de mecanisme de criptare avansate şi de drepturile de conectare la server.

”Am decis să facem trecerea la HTML5 și prin prisma faptului că tehnologia Flash devine mai puțin fiabilă și sigură. Lumea este destul de informată pe zona tehnologiilor de viitor, iar noi le răspundem cu această trecere pe HTML5 care vine să-i și liniștească din punct de vedere al securității informațiilor”, au precizat reprezentanții companiei clujene.

Potrivit acestora, clienții deja existenți au opțiunea de a se întoarce la versiunea anterioară a interfeței, în timp ce noii clienți din portofoliul companiei vor opera direct procesele de business din noua interfață HTML5.

Soluție personalizată

”Soluția noastră este personalizată pe companii și pe rolurile diferite pe care le au persoanele dintr-o companie. Le oferim acces rapid și facil la toate datele ce țin de coordonarea unui business. Cu cât mergi mai adânc într-o industrie sau o nișă, cu atât câștigi mai multă încredere din partea clienților tăi”, au mai spus oficialii Alfa Software.

Alfa Software este producătorul sistemului integrat ASiS (Alfa Software Integrated System), bazat pe un concept propriu, care funcționează 100% online, de pe orice dispozitiv mobil (laptop, tableta, telefon cu IOS sau Android). Soluția ASiS ERP este un sistem informatic special proiectat pentru a oferi suport tuturor sectoarelor de business dintr-o companie, prin standardizarea proceselor decizionale sau de producție.

Deși compania din Cluj nu vizează lansarea soluțiilor de business intelligence și în afara granițelor, cel puțin nu în viitorul apropiat, motivând faptul că există deosebiri între țara noastră și alte țări în ceea ce privește zona de legislație – ”partea de salarizare/contabilitate este destul de complicată la noi”, spun reprezentanții Alfa Software zâmbind -, planul de dezvoltare al companiei de IT vizează integrarea unor elemente de AI. ”Pe partea de AI vorbim despre automatizarea proceselor, activitate pe care o vom dezvolta ori singuri, ori în parteneriat cu alte companii care dezvoltă soluții pe această nișă. Trecerea la HTML 5 este primul pas pe care l-am făcut în dezvoltarea și pe segmentul de automatizare”, au declarat managerii Alfa Software.

Alfa Software este o companie de IT cu capital privat românesc, cu o vechime de peste 20 de ani pe piață. Compania are sediul central în Cluj-Napoca, punct de lucru în Zalău și distribuție națională prin distribuitori.

Compania este furnizor de soluții ERP simple și practice, aplicații intuitive, ușor de folosit, modulare și customizabile, care cresc randamentul business-ului prin digitalizare. Echipa de programatori care dezvoltă și implementează sistemul ASiS are experiență de peste 10 ani pe produs.

În prezent, compania are peste 600 de clienți, peste 4.000 de utilizatori și dezvoltă sisteme ERP pentru 5 verticale majore de business: producție, servicii, utilități, distribuție și retail. Printre principalii clienți ai companiei se numără Unicarm, Cramele Recaș, Endava, Arobs, Ortoprofil, Brantner Servicii Ecologice, Brantner Veres, Salubris, Agil, Collini Com (Banat Bun), Remat Invest, Remat Brasov, Remat Holding.

Totodată, Alfa Software dezvoltă și o soluție de business ERP (Enterprise Resource Planning) care să facă legătura între fluxul de aprovizionare, politicile de prețuri și de fidelizare ale clienților și casele de marcat.