Iulie a fost o lună relativ lentă pentru piețele cripto, iar capitalizarea generală a crescut cu doar 1,0%, cea mai mică modificare lunară pentru anul în curs. Acest lucru s-a datorat parțial diminuării nivelului de anticipare în privința ETF înregistrat în iunie. Cu toate acestea, aria altcoin a cunoscut o creștere a activității. Principalul factor a fost rezultatul cazului SEC din SUA împotriva Ripple, în care judecătorul a hotărât că XRP nu a fost o valoare mobiliară, când a fost vândută publicului pe piața secundară.

XRP a fost cel mai puternic ca evoluție în iulie, iar prețul său a crescut cu 47,4% după o hotărâre favorabilă în cazul menționat anterior. Momentul a reverberat în spațiul altcoin, crescând și prețurile SOL și MATIC. Odată cu rebrandingul Twitter la X, DOGE a înregistrat și o creștere semnificativă a prețului, aparent datorită asocierii sale percepute cu proprietarul lui X, Elon Musk.

BTC și ETH au fost modeste, între primele 10 monede după capitalizarea pieței, scăzând cu 4,1% și, respectiv, 4,0%. În urma unui val de cereri spot Bitcoin ETF în iunie, entuziasmul s-a stins treptat, deoarece investitorii așteaptă acum deciziile viitoare ale SEC.

În iunie, piața cripto se redresase ușor, iar capitalizarea globală creștea cu 3,3%. Această evoluție a fost alimentată, în mare măsură, de creșterea BTC, deoarece cel mai mare administrator de active din lume, BlackRock, a solicitat un fond bitcoin ETF. Un val de optimism s-a răspândit pe piață, BTC și ETH depășind plafoanele de 30.000 de dolari, respectiv 1.900 de dolari.

Binance Research este divizia de cercetare a Binance, cel mai important schimb de criptomonede din lume. Echipa se angajează să furnizeze analize obiective, independente și cuprinzătoare și își propune să fie liderul de gândire în spațiul criptografic. Analiștii noștri publică în mod regulat articole pe subiecte legate de, dar fără a se limita la, ecosistemul cripto, tehnologiile blockchain și cele mai recente teme ale pieței.