Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș, Universitatea Ovidius din Contanța și Universitatea Spiru Haret sunt primele instituții de învățământ care pun la dispoziția studenților și companiilor un instrument menit să simplifice interacțiunea dintre cererea și oferta de muncă.

“Din această toamnă, Universitatea Babes-Bolyai în parteneriat cu SmartDreamers, oferă studenților o platformă unde aceștia pot găsi locuri de muncă full time și part time. Ne dorim să venim în sprijinul tinerilor, oferindu-le oportunități de angajare care să completeze studiile și să îi ajute să câștige experiență în domeniul dorit, fără a neglija traseul academic”, afirmă Oana Ghimbuluț, psiholog în cadrul Centrului de Carieră al Universității Babes Bolyai.

Aplicația de recrutare care permite companiilor să posteze un anunț de job, iar studenților să aplice la o poziție (toate pe site-ul universității din care aceștia fac parte) a fost dezvoltată și oferită gratuit de către platforma de recrutare SmartDreamers, în cadrul unui proiect inițiat de compania din Târgu Mureș în vara acestui an.

“Dezvoltarea unei aplicații de recrutare pentru universități implică costuri mari și o perioadă de timp destul de îndelungată. Noi am văzut o oportunitate de a oferi know-how-ul nostru, prin dezvoltarea unei aplicații ușor de instalat pe site-ul universității, coroborat cu functionalități de recrutare avansate. Toate acestea, în mod gratuit, pentru a simplifica accesul studenților la cele mai bune joburi și internship-uri”, spune Adrian Cernat, CEO și fondator SmartDreamers.

Numărul universităților din România și regiunea Europei Centrale și de Est care se vor alătura acestui proiect va crește până la finalul anului.

Dacă ești student sau recrutor, poți găsi job sau posta un anunț de angajare, aici: Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș, Universitatea Ovidius din Contanța, Universitatea Spiru Haret.

Universitățile care vor să devină parteneri în acest proiect, pot solicita primirea aplicației (în mod gratuit) pe această pagină.

Photo by Cole Keister on Unsplash