GECAD NET, deși aflată sub managementul Bittnet doar în ultimele trei luni ale anului, a reușit să încheie anul 2017 pe profit, pentru prima dată în ultimii 3 ani datorită reducerii costurilor. GECAD NET a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 21,5 milioane lei și un profit net de 145.000 lei.

“Cu o cifră de afaceri consolidată în 2017 de peste 43 milioane de lei, ne mutăm acum într-o nouă ligă, accea a companiilor de mărime medie. Cu toate acestea, ne păstrăm valorile tinere și ne menținem mentalitatea de start-up și creștere, deoarece vedem un potențial semnificativ pentru evoluție continuă și accelerată", a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

Propunerea managementului pentru alocarea profiturilor din 2017 este de a le reinvesti, în conformitate cu strategia aleasă la momentul listării. Ca urmare, managementul intenționează să propună acționarilor ca societatea să-și majoreze capitalul prin distribuirea de acțiuni gratuite acționarilor, utilizând profiturile nerepartizate plus primele de emisiune din majorarea de capital realizată în ianuarie 2018.

"Am adoptat modelul de succes brevetat de Banca Transilvania, care combină capitalizarea profitului prin distribuirea de acțiuni gratuite și oferind investitorilor acțiuni noi la un preț preferențial. Acesta este modul nostru de a le mulțumi acționarilor noștri pentru încrederea pe care au investit-o în noi. Piata recunoaște deja valoarea acestui model, ținând cont de creșterea continuă a bazei de acționari, care a depășit 400 la sfârșitul anului 2017", a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet.

În timp ce achiziția GECAD NET a fost evenimentul cheie al anului 2017 – punând bazele creării primului integrator multi-cloud din România – câteva alte dezvoltări au contribuit la creșterea companiei, cum ar fi: inaugurarea a două noi birouri regionale, la Iași și Timișoara, extinderea la peste 20 a proiectelor de tip „managed services” pe tehnologii cloud și cybersecurity, dar și mutarea într-un sediu nou, cu o capacitate triplă de livrare de traininguri IT și creșterea continuă a veniturilor provenite din exporturi: +75% față de 2016, ajungând la 520.000 euro.

În ceea ce privește dezvoltarea, în 2018, compania intenționează să se dedice în continuare proiectelor cloud, cybersecurity, managed-services, precum și a exporturilor, acestea fiind stabilite deja ca surse solide de venituri. Compania va continua să urmărească integrarea activității GECAD NET pentru a consolida poziția de one-stop-shop pentru servicii de integrare și training IT. Managementul nu exclude achiziții sau investiții noi, dacă ele vor îndeplini criteriile de a aduce valoare acționarilor prin întărirea poziției competitive a companiei.

De la listarea din 2015 pe piața AeRO a Bursei de Valori București, evaluarea Bittnet a crescut de 5 ori, de la 1,5 milioane euro la 7,3 milioane euro la 31 decembrie 2017. Din punct de vedere al lichidității, Bittnet a reprezentat a 6-a companie locală pe piața AeRO. În cele 244 de sesiuni de tranzacționare din 2017, mai mult de 16% din acțiunile BNET și-au schimbat deținătorii, volumul mediu zilnic tranzacționat fiind de 14.815 acțiuni.