După câteva luni în care comerțul online a cunoscut o evoluție accelerată, interesul pentru Black Friday este foarte mare, în creștere față de ediția precedentă și la un nivel record în istoria locală de 10 ani a evenimentului. Potrivit unui studiu realizat în această lună, 54% dintre românii cu vârsta între 18-65 ani intenționează să facă cumpărături în această ediție de Black Friday 2020, în creștere cu 8% față de anul trecut.

“Anul acesta oamenii vor să investească mai mult în confort și tehnologie, în contextul generat de pandemie, și am construit o oferta diversă cu milioane de produse. Ne pregătim de un an, timp în care am lucrat cu furnizorii și partenerii noștri, firmele de curierat s-au pregătit și ele intens pentru a avea o zi de sărbătoare în care le oferim clienților cele mai mari reduceri din an”, a spus Tudor Manea, director general eMAG.

Veniturile totale nu au avut foarte mult de suferit în urma măsurilor luate de autorități, chiar dacă activitatea oamenilor a fost afectată de pandemie. Cheltuielile au fost mai mici, oamenii au renunțat la deplasări, concedii, ieșiri în oraș. Venitul disponibil a crescut, fapt relevat și de creșterea față de anul trecut a depozitelor populației la bănci.

Ca urmare a digitalizării accelerate din ultimul an și a adopției din ce în ce mai rapide a cumpărăturilor online, eMAG estimează că plățile cu cardul vor înregistra cea mai mare rată de creștere de la an la an de până acum de Black Friday, ajungând la 55% din totalul vânzărilor față de 42% în 2019.

Ce produse are eMAG la reducere de Black Friday 2020

40.000 de produse IT

220.000 de electrocasnice mici

75.000 de televizoare

130.000 de smartphone-uri

50.000 de sticle de whisky, vin și alte băuturi alcoolice

10 tone de cafea

40.000 de electrocasnice mari

400.000 de articole fashion

200.000 de parfumuri și cosmetice

500.000 de jocuri și jucării

500.000 de produse pentru casă și grădină

100.000 de articole și echipament sportiv

100.000 produse de protecție și echipamente medicale

Produse speciale:

Teste Real Time PCR la 199 de lei, cu reducere de aproape 50%

Beneficiul de transport gratuit la easybox pentru membrii Genius va fi extins doar în ziua de Black Friday de la 250.000 produse la toate cele 4 milioane de produse disponibile la easybox, inclusiv ofertele Marketplace

Toți clienții care devin membri Genius începând de astăzi și până vineri inclusiv, vor primi 18 luni de beneficii premium, la prețul de 12 luni

Peste 200 de mașini și moto, cea mai extinsă ofertă din toți cei 10 ani de Black Friday

Cea mai mare reducere, de 34.000 euro la un BMW 840d XDrive Gran Coupe

Închiriere de rulote, mașini, servicii taxi și car-sharing

Abonamente de telefonie

Servicii medicale

Cafea de la Starbucks

Monede și lingouri de aur

Ceasuri și bijuterii de lux

Investiții pentru pregătirea evenimentului Black Friday 2020

Pentru a oferi flexibilitate cât mai mare clienților, eMAG a extins considerabil rețeaua easybox, ajungând în prezent la peste 850 de unități, de peste trei ori mai mult față de ediția anterioară de Black Friday. Așteptările sunt ca un sfert dintre comenzi să fie livrate în easybox, aproape triplu față de numărul de comenzi din ediția anterioară.

Pentru a susține o experiență foarte bună de navigare și căutare în aplicație și site în ziua de Black Friday, eMAG a investit peste 4 milioane de euro în servere, servicii de hosting cloud și dezvoltare, precum și în cele trei depozite care, împreună, acoperă o suprafață de peste 170.000 mp. În plus, compania a angajat anul acesta 1.200 de oameni în zonele de Customer Care, în centrele logistice, dar și în echipele de tehnologie.

Echipele din depozitele eMAG sunt pregătite pentru a procesa coletele încă de la primele ore, în condiții de deplină siguranță, astfel încât comenzile să fie predate către curieri cât mai rapid și livrate până pe 27 noiembrie. Pentru a atinge acest obiectiv, eMAG colaborează strâns cu firmele de curierat FAN Curier și Sameday.

Începând de astăzi și până vineri inclusiv, toți clienții care achiziționează serviciul premium eMAG Genius vor primi 18 luni de beneficii, la prețul de 12 luni, ducând astfel costul pe lună la doar 5,5 lei.

Pentru a profita de cele mai mari reduceri din an, clienții eMAG au la dispoziție metode flexibile de plată. Clienții vor putea achita online cu cardul de credit în până la 40 de rate fără dobândă. Mai mult, cardurile de cumpărături eMAG Raiffeisen Bank solicitate în ziua de Black Friday vor fi alimentate cu un bonus de 200 de lei.

Pentru o experiență cât mai bună de cumpărături și o comandă rapidă în ziua de Black Friday, pe 13 noiembrie, eMAG le recomandă clienților:

  • Să își salveze easybox-ul favorit pentru a-și putea ridica rapid și confortabil produsele preferate
  • Să își salveze cardul în cont pentru a plasa comenzi în siguranță și rapid
  • Să își pregătească lista cu produsele favorite
  • Să își instaleze aplicația eMAG și să-și activeze notificările pentru a afla când începe Black Friday
  • Să profite de oferta limitată Genius pentru a economisi costurile de livrare

Dacă ești interesat să faci achiziții în această perioadă, ți-am pregătit un articol, unde vei regăsi mai multe oferte de la marile magazine. Astfel, mai multe companii au anunțat campanii de reduceri de prețuri pentru produsele lor. Dacă ești interesat să vezi ce au de oferit magazine precum evoMAG, watchshop.ro, elefant sau Altex atunci poți să te uiți în acest articol.