Nu avem informații secrete, nu vedem în viitor și nu știm ce produse o să se afle la reducere. Ce putem, în schimb, să-ți spunem sunt câteva direcții și idei generale despre ce produse ar putea avea un preț mai mic în timpul Black Friday 2020.

Oricum, înainte de toate îți recomand să te gândești de ce produse ai nevoie și ce ți-ai dori să cumperi atunci. Le poți adăuga în secțiunea de favorite a site-ului respectiv pentru a-ți fi la îndemână să verifici prețul și apoi să-l cumperi.

Black Friday 2020 - Ce ar trebui să cumperi

În primul rând, ar trebui să te uiți la produse cu o generație în urmă. Cel mai probabil că noile produse lansate anul acesta nu vor fi reduse, iar dacă vor fi atunci numărul acestora va fi foarte mic și va trebui să te miști repede.

De exemplu, anul acesta se vor lansa (chiar în apropierea zilei de Black Friday) cele mai noi console de la Sony și Microsoft. Nu vei găsi PS5 sau Xbox Series X la un preț redus. În schimb, este foarte probabil să găsești un PS4 sau PS4 Pro sau un Xbox One X. Același lucru va fi valabil și pentru iPhone 12. În schimb, există mari șanse să găsești reduceri la iPhone 11, iPhone 11 Pro sau iPhone SE 2.

Un alt exemplu similar este cel al căștilor Sony cu noise cancelling WH-1000XM4. M4 a fost lansat recent, iar review-ul nostru îl poți citi aici. Diferențele dintre M3 și M4 nu sunt mari, iar posibilitatea ca WH-1000XM3 să aibă un preț mai mic de Black Friday 2020 este ridicată.

În aceeași ordine de idei, Nvidia a lansat noua serie de plăci video RTX 30. Performanța a crescut și prețurile au rămas mici, însă sunt mari probleme cu stocurile. În acest sens, de Black Friday este posibil să vedem reduceri la plăcile video din seria RTX 20 și este posibil să găsim oferte bune la plăci video precum RTX 2080 Super sau GTX 1660.

Tot cei care caută să-și îmbunătățească performanța PC-ului lor pentru jocurile de noua generație, s-ar putea uita să-și schimbe procesorul. AMD a anunțat seria 5000 de procesoare Ryzen, construită pe arhitectură Zen3, ce aduc performanțe semnificative comparativ cu generația Zen2. Acestea vor fi disponibile la retaileri din 5 noiembrie și este destul de probabil ca modelele din generația anterioară să aibă un preț mai mic decât de obicei. Astfel, ne așteptăm ca modele populare ca Ryzen 5 3600 să aibă un preț mai mic de Black Friday.

De asemenea, producătorii de telefoane caută să mute cât mai multe unități în această perioadă și vom vedea reduceri la multe modele de smartphone-uri, însă nu mă aștept ca multe reduceri să aibă loc la categoria mid-range, nu flagship. Este posibil să vedem reduceri la modele ca Huawei P Smart 2021 (vezi aici comparația dintre P Smart 2021 și Samsung A51), dar poate și la Huawei P40/ P40 Pro (review aici). De asemenea, este foarte probabil ca producătorii de telefoane să reducă prețurile la accesori, la căști wireless precum Galaxy Buds Live (vezi review-ul aici) sau Huawei Freebuds 3i (review detaliat aici).

La fel și în cazul Samsung, probabil vom vedea reduceri de preț la S20/S20 Ultra (review aici), da rși la telefoane din gama A.

Acestea au fost doar câteva exemple de gadgeturi pe care să stai cu ochii atunci când se pornesc reducerile, însă vor fi mai multe la laptop-uri, televizoare, electrocasnice și altele. Cum aflăm de mai multe reduceri o să scriem aici pe start-up.ro