Cele zece tipuri de rapoarte aflate în oferta Black Friday ajută la înțelegerea corpului uman și la îmbunătățirea performanței sportive, nutriției sau recuperării medicale.

Lumminary este o companie britanică, înființată în 2017 de antreprenorul român Flaviu Rădulescu, în urma unei investiții de 300.000 euro. Lumminary este prima și singura companie de biotehnologie care permite procesarea datelor ADN în anonimitate și integrarea cu majoritatea producătorilor de rapoarte și analize pe bază de ADN.

“Văzând lejeritatea cu care oamenii din jurul meu își achiziționau teste ADN de paternitate sau de identificare a arborelui genealogic, am creat o platformă sigură prin care să-ți pot stoca informații aflate din propriul ADN și, în același timp, odată citit ADN-ul, să-l poți folosi pentru a accesa oricare dintre miile de rapoarte pe care astăzi oamenii de știință le dezvoltă la nivel global. În plus, mi-am dorit ca, odată ce ai făcut orice fel de test ADN și ți-a fost citit ADN-ul, să poți folosi apoi acele date că să acesezi rapoarte și studii din ce în ce mai complexe. Practic, dacă ți-ai cumpărat un test 23andMe sau MyHeritage, cu datele ADN de la ei să poți ulterior cumpăra rapoarte din care să înțelegi extrem de ușor cum poți dormi mai bine, ce alimente poți metaboliza mai ușor, cum să-ți revii după un efort susținut și tot așa.” declară Flaviu Rădulescu, fondatorul Lumminary.

Black Friday 2019 - 10 pachete disponibile pe eMAG.ro

Cele 10 pachete disponibile pe eMAG.ro conțin test ADN și câte un raport dezvoltate de laboratoarele Athletigen sau Xcode și analizează sute de markeri din ADN-ul uman, oferind informații personalizate pentru fiecare individ. Aceste informații sunt completate de recomandări ale experților Athletigen și Xcode sau ale unor antrenori precum Dan Pfaff, care timp de 44 de ani a antrenat zeci de atleți câștigători de medalii de aur la Olimpiade și la Campionate Mondiale.

De exemplu, rapoartele precum ALTIS Sport Performance sau Optimum Movement and Recovery furnizează, în baza markerilor ADN, informații esențiale pentru îmbunătățirea performanțelor sportive, susținând eforturile sportivilor amatori sau de performanță.

Rapoartele conțin informații despre particularitățile ADN-ului individului și recomandări personalizate referitoare la: factorii care influențează rezistența, factori care pot crește forța și viteza sau alți factori care pot influența antrenamentele (reacția la cafeină, schimbările de temperatură corporală, hidratarea și electroliții).

Folosind informații din propriul ADN, sportivii amatori sau de performanță vor putea să-și optimizeze mobilitatea, să prevină accidentările, să se antreneze și să se recupereze mai bine. Aceste rapoarte pot fi achiziționate din dimineața de 15 noiembrie la eMAG.ro.

Rapoarte ADN de Black Friday până pe 17 noiembrie

Tot în campania promoțională de Black Friday la eMAG din 15-17 noiembrie, Lumminary va aduce în România rapoarte care oferă informații despre sănătatea și îngrijirea pielii, precum și pentru identificarea sensibilităților la o varietate de alergeni mai rar sau des întâlniți precum: mâncăruri, lumină, animale, alune, praf, lapte, ouă și insecte.

Rapoartele vor cuprinde atât date despre markeri ADN, cât și recomandări practice care să ajute la prevenirea expunerii la alergeni sau recomandări practice, special gândite pentru pielea fiecărui individ, ce pot fi incluse cu ușurință în rutina de îngrijire de zi cu zi.

În platforma https://lumminary.com sunt disponibile mai mult de 60 de rapoarte ADN ce oferă celor interesați sute de informații esențiale pentru înțelegerea propriului corp. Pentru accesarea acestor rapoarte este necesară citirea ADN-ului cu ajutorul unui test pe bază recoltării salivei, folosind kit-ul primit la achiziționarea pachetelor Test ADN + Raport.

Pentru cei care și-au făcut deja testul ADN, accesarea rapoartelor se face prin upload-ul datelor genetice în platfomă, urmată de anonimizarea automată a acestora și interpretarea informațiilor genetice în funcție de raportul achiziționat. Testul ADN se efectuează o singură dată.

Antreprenorul român Flaviu Rădulescu a fondat anterior companiile elibris.ro, OpenLINK Networks și BigStep. Bigstep este unul dintre cele mai mari Clouduri de Big Data din lume, în timp ce primele două companii au fost achiziționate de Diverta și Hostway Corporation.