Obiectivul MSP este dezvoltarea comunității în jurul conceptului investițional “Măgurele Science Park” și crearea de legături de colaborare între toți actorii comunității, în scopul valorizării rezultatelor activității de cercetare.

“Un pilon important al acestei comunități este format din reprezentanții mediului de afaceri (IMM, firme mari, multinaționale, antreprenori, startup-uri). Astfel, căutăm în mod activ firme pentru crearea de parteneriate prin care să identifice nevoile și competențele tehnologice ale mediului privat, să le promoveze către comunitatea de cercetare și autorități”, au declarat reprezentanții MSP.

Din experiența MSP până în prezent, este importantă stabilirea unor puncte de interes comune între mediul de business și cel de cercetare, astfel încât prin relațiile de colaborare ulterioare să fie sprijinită dezvoltarea mediului de afaceri, economiei regionale și creșterea competitivității prin transfer tehnologic și inovare.

Potrivit MSP, inovarea este foarte importantă pentru mediul de afaceri întrucât atunci când o firmă dezvoltă proiecte de cercetare în colaborare, are o șansa mult mai mare să genereze produse cu valoare adăugată în nișe de piață pe care alți concurenți nu le exploatează.

Prin crearea de parteneriate cu mediul de afaceri, MSP își propune să reducă din barierele care stau calea colaborării dintre cercetători și antreprenori. O primă barieră se referă, potrivit concluziilor din cadrul dezbaterilor realizate de MSP cu mediul de business și de cercetare, la diferențele de mentalitate și de viziune între firme și instituțiile de cercetare. O altă barieră este lipsa ofertelor concrete de cercetare (dinspre universități, institute naționale de cercetare) pentru companii. Ca soluție, institutele de cercetare pot să se adreseze companiilor, să le înțeleagă nevoile și să le ofere servicii de cercetare.

În acest context, MSP coagulează în jurul membrilor săi cea mai mare parte a instituțiilor de cercetare și de educație academică din regiunea București – Ilfov cu scopul creării unui context propice pentru crearea Parcului Stiințific și Tehnologic “Magurele Science Park.

Proiectul vizează coagularea administrației locale, a zonei de educație și a celei de afaceri pentru crearea unui HUB de inovare, care să atragă proiecte locale și internaționale.

Concret, obiectivul MSP este să dezvolte economia inovativă, prin sprijinirea valorizariii rezultatelor C&D și ale sistemelor de spin-off din cadrul Universităților și al Institutelor de Cercetare și participarea la crearea culturii relevante în acest domeniu.