Vola Help își propune să acorde asistență în ceea ce privește drepturile pasagerilor tuturor companiilor aeriene, indiferent că au achiziționat biletul de avion prin Vola.ro sau nu.

“Se spune că informația este cel mai de preț bun, însă adevărul este că sunt încă multe situații în care pasagerii care călătoresc cu avionul nu sunt bine informați sau nu au acces la toate detaliile. De aceea vrem să oferim acest instrument de informare complet gratuit oricărei persoane care întâmpina o problemă în călătoria sa cu avionul, indiferent că este client Vola sau nu. Pentru moment vom oferi aceste informații prin intermediului chat-ului online Vola.ro, urmând ca, în timp și în funcție de feedback-ul pasagerilor care vor apela la Vola Help, să dezvoltăm și mai mult acest serviciu.”, a declarat Daniel Truică, CEO Vola.ro.

Conform US Department of Transportation citat de “The Economist”, peste jumătate de milion de pasageri din SUA au rămas la poarta de îmbarcare, deși aveau un bilet valid și, dintre aceștia, în jur de 50.000 de pasageri au fost debarcați involuntar. Prin această linie de asistență, Vola.ro își propune să ofere îndrumările necesare pasagerilor aflați în situația de a fi debarcați sau de a li se refuza îmbarcarea pe zbor. De curând, un pasager al United Airlines a fost târât afară dintr-un avion care avea mai multe rezervări făcute decât locuri disponibile. Scandalul a provocat o scădere a valorii de piață a companiei americane cu 1,4 miliarde de dolari.

Vrem să oferim acest instrument de informare complet gratuit oricărei persoane care întâmpina o problemă în călătoria sa cu avionul, indiferent că este client Vola sau nu. Pentru moment vom oferi aceste informații prin intermediului chat-ului online Vola.ro

Pentru a beneficia de îndrumare, călătorii trebuie să scrie pe Vola.ro în secțiunea ”Chat cu un operator Call Center” și un reprezentant Vola.ro le va oferi un răspuns în cel mai scurt timp posibil. Asistența Vola Help este disponibilă non stop, pe pagina principală Vola.ro.

Care sunt situațiile în care pasagerii pot scrie la Vola Help?

Pasagerii pot contacta Vola Help în orice situație în care au suspiciunea că nu le sunt respectate drepturile în raport cu călătoria cu avionul pe care au achiziționat-o. De exemplu, pot scrie la Vola Help în situația în care compania aeriană a realizat o supra – rezervare a locurilor și nu dorește îmbarcarea pasagerului, în situația în care zborul a fost anulat sau amânat, dacă pasagerul a avut un zbor în conexiune și a pierdut a doua conexiune, etc.

Rolul Vola Help nu va fi de a soluționa problemele semnalate ci de a informa corect și complet pasagerii și de a-i îndruma spre companiile abilitate pentru rezolvarea problemei.

În 2015 Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch.

Foto - Flickr/Oliver Holzbauer