Startup-ul din Cluj a adus două mașini electrice BMW i3 în incinta complexului, iar acestea pot fi folosite pentru curse din și spre cartierul Cosmopolis (acolo există şi o staţie de încărcare dedicată automobilelor electrice). Pony Car Sharing a introdus această opțiune de la începutul lunii iulie.

”Momentan avem 2 masini disponibile in Cosmopolis, acestea putând fi utilizate doar de cei care locuiesc acolo. În București vrem sa ne extindem doar cu mașini electrice. Serviciul de car sharing în București este disponibil pentru B2B și rezidențial”, ne-au spus cei de la Pony. În total, flota auto de care dispune Pony este de peste 80 de mașini.

Cum funcționează Pony Car Sharing?

  • Cursa ta începe în Cosmopolis și se încheie tot acolo. Adică poți merge oriunde, o poți ține parcată oricât, dar vei fi taxat până în momentul în care revii cu mașina în complex și închizi cursa.
  • Îți instalezi aplicația, creezi contul gratuit, deschizi mașina cu telefonul și pornești la drum. La final, o închizi folosind tot aplicația de mobil.

Cât costă?

Tariful diferă în funcție de durata cursei, astfel:

  1. Curse între 10 minute și 6 ore: 35 lei/oră
  2. Curse mai scurte de 10 minute: 3,5 lei/minut
  3. Curse mai lungi de 6 ore: 350 lei/zi

Din informațiile disponibile pe site-ul Pony, durata maximă a unei sesiuni de închiriere este de 48 de ore. trebuie să ții cont că aplicatia GetPony este cheia mașinii Pony. Descarc-o, loghează-te și identifică cea mai apropiată mașină. Deschide mașina direct din aplicație și începe sa o conduci.