Careshaper este o aplicație care cuprinde un set de instrumente eficiente pentru gestionarea clienților, organizarea agendei și optimizarea facturării, toate într-un singur loc. Ca un asistent virtual, Careshaper îi ajută pe terapeuți să economisească timp, energie și să se concentreze pe furnizarea unei cât mai bune îngrijiri a clienților.

Careshaper este o platformă care le oferă servicii specialiștilor în sănătate mintală prin intermediul abonamentelor lunare și anuale. Prin structura sa flexibilă de prețuri, platforma se adaptează nevoilor utilizatorilor, asigurându-se că fiecare beneficiar primește ceea ce are nevoie.

De asemenea, Careshaper facilitează o legatură mai strânsă între specialiști și clienții lor, prin intermediul unui profil profesional personalizat. În același timp, clienții își pot crea cu ușurință propriile conturi pentru a-și programa singuri ședințele, primi notificări și urmări evoluția lor medicală.

Pe viitor, Careshaper își propune să contribuie la îngrijirea holistică a pacienților prin crearea unui mediu sigur în care specialiștii în sănătate mintală pot colabora și partaja fișierele electronice ale pacienților într-un mod securizat.

Pe lângă limba română, aplicația este disponibilă și în engleză, franceză și flamandă.

“Odată cu răspândirea pandemiei, am observat că numărul clienților care aveau nevoie de terapie a crescut. Nu a durat mult până când specialiștii au devenit suprasolicitați, una dintre cauze fiind lipsa metodelor și intrumentelor moderne de lucru. Contextul creat ne-a determinat să începem să dezvoltăm Careshaper, o platformă digitală care oferă profesioniștilor un set de instrumente pentru a-i ajuta să își gestioneze mai ușor practica terapeutică. Misiunea noastră este cel mai bine descrisă în aceast citat al lui Simon Sinek: "Îi sprijinim pe cei care îi sprijina pe alții", a spus Valentin Stanciu, CEO și cofondator Careshaper.

Pentru anul 2024, Careshaper vrea să se adreseze unui număr de 1000 de specialiști și clienții acestora.

"Am dedicat ultimii doi ani și jumătate pentru dezvoltarea aplicației Careshaper. După ce am pilotat cu succes aplicația în Belgia, unde avem în prezent peste 500 de utilizatori, suntem bucuroși să anunțăm lansarea noastră și în România. E important să menționam că interfața Careshaper este disponibilă în română, engleză, franceză și flamandă.", a declarat Valentin Stanciu.

În ceea ce privește dezvoltarea produsului, vor fi adăugate noi funcții, inclusiv AI, care să îmbunătățească experiența utilizatorilor.

Care este echipa Carehsaper?

În calitate de co-fondatori, Valentin Stanciu și Dan Barbut au dedicat mai mult de doi ani pentru a dezvolta Careshaper. Ca echipă, cei doi împărtășesc o experiență totală de 15 ani în construirea de produse software în domeniul sănătății mintale. Valentin este un antreprenor experimentat în domeniul IT, manager de proiect și de produs. În același timp, Dan este un dezvoltator full-stack experimentat, cu expertiză în arhitectura soluțiilor IT și administrarea sistemelor.

De asemenea, alături de echipă sunt și Michel Petillo, psihoterapeut cu peste 15 ani de experiență. Cristina Schmidt s-a alăturat echipei în 2023, în calitate de consultant și consilier, ea având o experiență vastă în psihoterapie.

Veronica Stancu, specialist în marketing, aduce zece ani de experiență pentru promovarea Careshaper pe piață.

Cum se prezintă piața sănătății mintale?

În România, accesul la informații și campaniile media despre importanța sănătății mintale din ultimii ani au contribuit la diminuarea stigmatului legat de vizitele la terapeut. Drept urmare, românii au început să folosească în număr tot mai mare serviciile terapeutice.

În prezent, la nivelul UE, există doar un specialist în sănătate mintală pentru fiecare 2000 de oameni.

Statisticile arată că unul din șase oameni din întreaga populație a Uniunii Europene se confruntă cu probleme de sănătate mintală, iar unul din patru lucrători din UE experimentează stresul legat de locul de muncă. În același timp, trei din opt persoane au nevoie de îngrijire în domeniul sănătății mintale pe parcursul vieții lor (reprezentând 300 de milioane de oameni).