Cu ajutorul animațiilor, preșcolarii și școlarii pot învăța despre istorie, muzică, artă. Potrivit inițiatorilor Cartoon TV Plus, vizionarea este posibilă oriunde (și în afara țării) oricând și nelimitat, de pe dispozitivele mobile cât de pe PC-uri, fișierele video sunt protejate și nu pot fi copiate. Conținutul poate fi accesat prin crearea unui cont pe platformă.

Platforma difuzează în premieră Legendarium, primul serial de animație CGI românesc – în trei variante audio: română, maghiară și engleză.

Pe cartoontvplus.ro puteți viziona de asemenea filmul de animație Opinci, premiat la TIFF și Animest; Mercy Street: Strada Speranței, primul lungmetraj de animație pentru copii produs în România după o perioadă îndelungată; animații muzicale CGI realizate de studioul Framebreed din București; câteva scurtmetraje 2D și CGI realizate de studioul de animație Simpals din Chișinău; un film de animație despre Vlad Țepeș.

”Proiectul își propune să demonstreze cum filmul de animație poate fi utilizat în implicarea copiilor în activități prin care își pot dezvolta abilitățile critice și creative pe diverse teme, sociale și culturale. Această platformă de streaming video va contribui și la inovarea metodelor de învățare”, spun cei doi inițiatori ai proiectului Cartoon TV Plus, Daniel Todoran-Rareș și Dan Voicu.