Datele au fost publicate pe veritel.ro, aplicația ANCOM de comparare a ofertelor operatorilor telecom, și relevă o serie de informații interesante.

Astfel, conform cifrelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobilă și internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consumă lunar 756 MB trafic de internet mobil, trimite 65 de SMS-uri naționale (dintre care 49 în rețea proprie și 16 în afara rețelei) și apelează în medie 255 de minute de pe terminalul propriu atât în rețea (166 de minute), cât și în afara rețelei (89 de minute). Datele indică o creștere cu peste 50% a consumului de internet pe mobil și o ușoară scădere a numărului de minute și SMS-uri lunare consumate de utilizatorul mediu de telefonie mobilă, care vorbește lunar cu 7 minute mai puțin și trimite cu 8 SMS-uri mai puțin față de intervalul precedent de raportare.

Potrivit www.veritel.ro, utilizatorul mediu de telefonie fixă vorbește în fiecare lună 35 de minute în rețea și 26 de minute în afara rețelei. Profilurile pre-stabilite, bazate pe datele statistice referitoare la consumul de servicii de comunicații electronice din România, au fost introduse în Veritel.ro pentru a ușura configurarea unei oferte căutate.

Pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivită ofertă telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii Veritel.ro își pot configura ei înșiși consumul mediu lunar, plecând sau nu de la aceste profiluri predefinite.