Cei de la Business Insider sunt cei care au lansat această informație, citând surse din interiorul Snapchat. Astfel, aflăm că Google ar fi fost în stare să plătească până la 30 de miliarde de dolari pentru compania lui Evan Spiegel.

Angajații care au vorbit cu Business Insider susțin că potențialul acord era un ”secret deschis” la Snapchat. Cei de la Google nu au dorit să comenteze asupra declarațiilor date de surse, iar Snapchat insistă că nu au existat niciodată discuții formale privind o eventuală achiziție. Aceleași susrse susțin că negocierile ar fi avut loc în 2016.

Achiziția Snapchat de către Google ar fi putut fi benefică atât pentru Google, cât și pentru serviciul de mesagerie. Google ar fi avut un adversar serios pentru Facebook Messenger, dar și pentru Instagram. Oricum cei de la Facebook copiază constant de la Snapchat, iar aplicația poate fi considerată cel mai serios adversar al rețelei lui Zuckerberg, furând constant din publicul tânăr. Cei de la Snapchat ar fi beneficiat de fondurile Google, de potențial de creștere enorm, de conținut original pentru Snapchat Spectacles.

Odată cu listarea la bursă, Snapchat a fost evaluată la 33 de miliarde de dolari, o acțiune valorând 24 de dolari. Acum, o acțiune valorează aproximativ 12,5 dolari, iar valoarea totală a companiei este de aproximativ 14 miliarde de dolari.