Cat a ieșit în evidență pe piața telefoanelor, pentru prima dată, în urmă cu câțiva ani, odată cu lansarea primului telefon cu cameră cu termoviziune. Cat a păstrat tradiția, iar cel mai nou vârf de gamă al companiei vine cu același senzor, dar îmbunătățit, dar și cu o multitudine de alte funcții pe care nu le vezi pe telefoanele destinate publicului larg.

Cu un corp robust, făcut să reziste trântelor pe suprafețe dure de la o distanță de până la 1,8 metri, Cat S61 vine cu specificațiile unui mid-range decent. Are un ecran full HD de 5,2 inch, procesor Snapdragon 630, 4GB memorie RAM și 64GB spațiu de stocare. Bateria este de 4,500 de miliamperi, deci autonomia va fi clar peste medie. Camerele foto sunt de 16 și 8MP și aici se termina specificatiile obisnuite.

Smartphone-ul Cat S61 vine și cu o cameră cu termoviziune de la FLIR, cu un senzor care măsoară temperatura și umiditatea aerului dintr-o cameră, dar și un modul laser care ajută camera foto să măsoare distanță dintre telefon și, să zicem, un perete aflat în partea cealaltă a camerei.

Telefonul e surprinzător de bine rafinat pentru un dispozitiv de acest gen, iar funcțiile care îl fac special îl transformă într-un smartphone perfect pentru meșteri amatori sau profesioniști.

Din păcate, prețul nu este deloc mic. Cat S61 va costa, când va ajunge pe piață, aproximativ 900 de euro.