Startup Your Life e tabăra de antreprenoriat pe care o organizăm pentru prima oară anul acesta. Pe parcursul a trei zile vrem ca participanții să treacă prin noțiunile de bază care să-i facă antreprenori mai buni, să învețe cum să acceseze fonduri, să se promoveze online. Iar la finalul fiecărei zile, ne vom întâlni cu câte un antreprenor cu experiență ca să aflăm evoluția lor, că succesul nu vine peste noapte și provocările peste care să treci.

Tabăra va fi organizată la Hotel Royal din Poiana Brașov. Pe lângă ce înveți, te vei și simți bine, iar priveliștea deja ne-a impresionat. Tabăra va fi organizată între 22 și 24 iunie.

Ce înveți la Startup Your Life?

Vom avea o serie de workshop-uri care trec, treptat, prin elementele de bază ale unui business. Haideți să faceți cunoștință cu o serie de traineri.

La workshop-ul de “Cum să pornești o afacere” te vei întâlni cu Tudor Iacob, fondator al NativeBox și Ana-Maria Udriște, fondator al Jurio.ro și Avocatoo.ro. Ei te vor trece prin elementele de bază ale unui început.

Începutul oricărui business e complicat, indiferent dacă vii din postura de angajat sau direct din facultate. Află în cadrul workshop-urilor care sunt lucrurile legale pe trebuie să le faci pentru înființarea firmei, dacă să alegi un PFA, SRL sau SRL-D, ce unelte să folosești pentru administrarea afacerii tale și de ce programe informatice te poți folosi pentru a fi un bun manager. Afli și cum poți să pornești un business fără mulți bani și cum să găsești piața potrivită.

Cum să te promovezi online?

În ziua de vineri vom avea o “Introducere în promovarea online”. În prima parte, Anabela Luca, managing partner la adLemonade va susține un seminar despre cum să te promovezi prin Facebook, Google AdWords și online marketing. Oricât de offline ar fi afacerea ta, mai devreme sau mai târziu trebuie să treci pe internet. Iar aici concurența e mare. Dacă ești între primele căutări din Google și înțelegi cum să o faci, atunci poți avea succes. De asemenea, din ce în ce mai multe afaceri se dezvoltă prin promovarea de pe Facebook. Nu ignora această direcție.

Gabriela Bejan, marketing communications manager la How to Web, cea mai importantă competiție pentru startup-uri din România, va susține seminarul de “Cum să te prezinți pe tine și afacerea ta”. Vei învăța că aspectul contează. Trebuie să știi să-ți rezumi afacerea în câteva cuvinte pentru a atrage atenția partenerilor de business și potențialilor investitori. Workshop-ul va fi despre cum să creezi o prezentare eficientă în funcție de categoriile de audiență pe care le vizezi și obiectivele fiecărei companii, fie ele de investiție sau de promovare & marketing. Afacerea nu doar că vinde, dar se “și vinde” de fiecare dată când te vezi cu un posibil partener de afaceri, investitor sau un posibil creditor. Vei învăța ce să prezinți prima oară.

Inspirație de la antreprenori mari

Joi și vineri seară vom avea invitați speciali la final de zi. După ce am învățat împreună aspecte teoretice și practice ale afacerilor, vom sta de vorbă cu doi antreprenori cu experiență din România: Dorin Boerescu și Antonio Eram.

Sesiunile de la final de zi sunt unele relaxate, în care Dorin și Antonio o vor spune “pe șleau” despre ce înseamnă să dezvolți un business în România, cu experiența lor de 20 de ani în mediul antreprenorial românesc. Dorin a dezvoltat câteva afaceri până să aibă succes și conduce una dintre cele mai mari agenții de marketing afiliat.

Antonio Eram e liderul pieței de plăți digitale din România, cu ajutorul mobilPay, și dezvoltă tehnologii bitcoin și de împrumuturi rapide în Mexic. E în lumea online din România din 1996. Prin stilul său dur, Antonio poate oferi un feedback foarte precis și iute, dar e o doză de realism de care avem nevoie la finalul zilei a doua a taberei Startup Your Life.

Concurs de pitching

Ultima zi e cea practică. Vei învăța să faci singur o campanie de Facebook Ads sau Google AdWords, vei înțelege ce trebuie despre acest domeniu. Închidem prima ediție a taberei de antreprenoriat Startup Your Life cu un concurs de pitching. Fie că ai o afacere sau ai doar o idee, o vei prezenta în fața tuturor, vei primi feedback și vom avea și premii surpriză.

Avem peste 1.000 de preînscriși. Odată ce dăm drumuri la înscrieri, cei preînscriși vor avea prioritate pentru a ocupa unul dintre cele 25 de locuri disponibile. Dacă vrei să fii pe lista cu prioritate, înscrie-te până mâine aici.